TROFEJ “DEJAN MILOJEVIĆ”; Luka Božić primit će ga 90 sekundi prije večerašnje utakmice protiv Budućnosti, u poluvremenu nagradna igra za gledatelje!

ABA liga predstavila je izgled trofeja “Dejan Milojević”, koji će dobiti osvajači MVP priznanja regionalnog natjecanja. Od ovog proljeća, taj pehar nosi ime srpskog košarkaša i trenera Dejana Milojevića – koji je preminuo u SAD-a početkom godine od posljedica srčanog udara.

Sam trofej nimalo ne podsjeća na svog imenjaka – već je ABA ligi bilo važno da trofej samo simbolizira Milojevićevu izuzetnu karijeru, tako da detalji na trofeju ukazuju na neke dijelove Milojevićevog ABA putovanja, kao i na njegove najistaknutije vrijednosti. Zbog toga, ovaj trofej je dizajniran na način da ima četiri strane koje simboliziraju četiri sezone tijekom kojih je Milojević igrao u ABA ligi. Na njemu je napisano njegovo ime i naziv nagrade u tri reda, kao simbol da je Dejan Milojević tri puta osvajao MVP nagradu ABA lige. Trofej je visok 33 centimetra. Uz to, figura igrača na trofeju ima čvrst izgled, jer je Milojević bio poznat kao jedan od najjačih igrača na ovim prostorima. Također, figura ima i mali osmijeh, jer će Dejan Milojević uvijek ostati upamćen zbog svog osmijeha i kao najljubaznija osoba u košarkaškom svijetu. Konačno, vrijednosti poput košarkaške snage i ljudske dobrote – vrijednosti su koje mora imati svaki MVP igrač, na to bi trofej trebao podsjećati svakog budućeg dobitnika ove nagrade, objavili su iz ABA lige.

Trofej “Dejan Milojević” izradila je poznata kiparica Katarina Tripković, koja je i autor trofeja koji pripada prvaku ABA lige. Kao što je poznato, pehar nazvan po Milojeviću prvi će dobiti košarkaš Zadra Luka Božić, koji je i ove sezone izabran za MVP igrača regionalnog natjecanja. Nagradu će Božić primiti 90 sekundi prije početka večerašnje utakmice Zadar-Budućnost u dvorani “Krešimir Ćosić”  – koja počinje u 19 sati. Inače, u poluvremenu će biti organizirana i nagradna igra za gledatelje…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...