ŠTO NOVOSELOVIĆ RADI U KAMPANJI? Zbog afere o privatnoj tvrtci 2019. dao je ostavku i napustio SDP

Sve koji su došli na predstavljanje SDP-ova programa na Trgu pet bunara, kojemu je nazočio i predsjednik stranke Peđa Grbin, iznenadio je dolazak bivšeg predsjednika Gradskog odbora, Antuna Novoselovića. Naime, Novoselović je 2019. godine dao ostavku na ovo mjesto, ali i napustio stranku, zbog afere koja se tada pojavila u medijima vezano za njegovu privatnu tvrtku.

Javnosti je tada obrazložio da stranku napušta jer  ne želi da bude talac njegovih postupaka odnosno borbe “protiv udruženog, dobro umreženog zadarskog kartela”:

– Kako bih mogao ostvariti svoje ciljeve, uspješno voditi tvrtku i boriti se protiv udruženog, dobro umreženog zadarskog kartela, ni na koji način ne želim da moja stranka SDP, u kojoj sam proveo lijepi dio svog života bude taoc mojih daljnjih koraka”, pojasnio je Novoselović. U priopćenju javnosti naveo je i sljedeće:

– Podnosim, stoga, ostavku na mjesto predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zadar, člana Glavnog odbora SDP-a Hrvatske i istupam iz članstva stranke. Svoj mandat u Gradskom vijeću Grada Zadra ostavljam na raspolaganju stranci. Svim članovima i simpatizerima SDP-a s kojima sam surađivao svih ovih godina želim puno uspjeha u daljnjem radu, izjavio je Novoselović te 2019. dodajući, međutim, i jednu znakovitu poruku:

– Moj profesionalni i politički put ovime ne staje.

Ostaje nam stoga vidjeti hoće li Novoselović doista krenuti u vlastitu političku rehabilitaciju iako je pod njegovim vodstvom zadarski SDP zabilježio jednu od najgorih  epizoda u povijesti svojega djelovanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...