RED ARROWSI U POSJETI ZADRU Priprema za nadolazeću sezonu na području Zadra, Biograda, Vira i Murtera

Akrobatska skupina “Red Arrows” Kraljevskog ratnog zrakoplovstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske sletjela je u vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem u četvrtak, 11. travnja, s ukupno 11 britanskih aviona BAE HAWK T-1 za radnog posjeta akrobatskoj grupi “Krila Oluje”.

Tijekom dvotjednog boravka u Hrvatskoj, britanska akrobatska grupa će se pripremati za nadolazeću sezonu. Na području Zadra, Biograda na Moru, otoka Vira i Murtera provodit će letačke aktivnosti u vremenu od 10 do 17 sati.

Letovi će se izvoditi na visinama od 100 metara do 6000 metara uz poštivanje svih sigurnosnih mjera. Tijekom letova očekuje se pojačana razina buke stoga se unaprijed zahvaljuju stanovništvu na razumijevanju.

Akrobatska grupa “Red Arrows” redovito posjećuje vojarnu u Zemuniku već nekoliko godina i ima uspješnu suradnju s akrobatskom grupom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje”. Ova suradnja uključuje zajedničku obuku i uvježbavanje. “Red Arrows” su osnovani 1965. godine, a prvi put su posjetili 93. krilo HRZ-a 2017. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...