POLITIČKI TRANSFER Viktor Prtenjača napustio stranku i priključio se DP-u: HDZ se pretvorio u lošu bevandu!

Na lokalnoj političkoj sceni ovih se dana dogodio značajan politički transfer – dugogodišnji predsjednik Općinskog odbora HDZ-a, Viktor Prtenjača, napustio je HDZ i priključio se Domovinskom pokretu! Nezadovoljan politikom HDZ-a napustio je stranku u kojoj je čak u dva mandata bio član Županijskog odbora te desetljećima obnašao dužnost načelnika općine Polača. S obzirom da je ovaj potez neočekivan zbog njegove dugogodišnje vjernosti stranci, Prtenjaču pitamo zašto se je odlučio na ovako veliku promjenu.

– Zbog nezadovoljstva politikom koju HDZ provodi na nacionalnoj i županijskoj razini, kao dugogodišnji načelnik i još duži predsjednik Općinskog odbora Polače, odlučio sam izići iz HDZ-a i obući dres Domovinskog pokreta. Već više godina pasivizirao sam svoj politički angažman, međutim, zadnjih godinu dana i više u intenzivnim pregovorima s vodstvom Domovinskog pokreta na županijskoj i  nacionalnoj razini odlučio sam im se priključiti te, koliko god  to  bude moguće, pružiti podršku u želji za postizanjem što boljeg rezultata na predstojećim izborima. Moja je želja maksimalna pomoć kako bi DP i naši izborni kandidati ostvarili što bolji rezultat, ističe Prtenjača.

Sada već bivšeg HDZ-ovca pitamo koji su zapravo konkretni razlozi koji su  ga naveli na ovako važnu odluku. Je li u pitanju razočarenje odnosom stranke prema njemu ili nešto drugo?

– Riječ je o nedostatku podrške od strane županijskog rukovodstva već dugi niz godina, ali i činjenici da je politika koju zastupa Domovinski pokret puno bliža načelima HDZ-a u vrijeme dr. Franje Tuđmana. HDZ se otklonio od svojih temelja, a DP pokazuje daleko više interesa za dignitet Domovinskog rata, hrvatske branitelje i druge nacionalne interese, od kojih se vodstvo HDZ-a udaljilo, upozorava Prtenjača, napominjući kako je on tek jedan od onih koj dijele ovakvo mišljenje.

Naime, jedan od najpoznatijih bivših članova HDZ-a čak kaže kako se HDZ danas “pretvorio u lošu bevandu” te da je lista Domovinskog pokreta za 9. jedinicu puno kvalitetnija od HDZ-ove.

– HDZ je dugi niz godina počivao na zasadama dr. Franje Tuđmana, međutim onog trenutka kada sam se uvjerio da je DP puno bliži Tuđmanovoj politici, zaključio sam da upravo kroz ovu stranku mogu kvalitetnije artikulirati svoje političke stavove, poručuje Prtenjača.

O njegovu priključenju Domovinskom pokretu razgovarali smo i s predsjednikom županijske organizacije i nositeljem liste za 9. jedinicu, Damirom Biloglavom:

– Vito Prtenjača i ja imali smo već nekoliko kontakata i u njima se vrlo brzo našli te zaključili da bi nam donio jedno prlično snažno pojačanje u svojemu kraju u kojemu ima veliki ugled. I on sam u DP-u vidi teren za nastavak svojega političkog djelovanja s obzirom da je bilo neslaganja u njegovoj bivšoj stranci. Postoje obostrani volja i interes za tu suradnju i drago mi je da je izabrao upravo našu stranku za svoj daljnji politički rad, zaključuje Bilogav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...