ODUSTAO OD KANDIDATURE Suspendirani sudac Mario Pešić nije se pojavo na testiranju u DSV-u!  

Danas u 11.30 u Državnom sudbenom vijeću održavali su se razgovori s  kandidatima za suce Županijskog suda u Zadru. No, bivši predsjednik Općinskog suda, Mario Pešić, na testiranju se nije pojavio!

– Nastavno na Vaš upit, obavještavamo Vas da Mario Pešić nije pristupio razgovoru s kandidatima za suce Županijskog suda u Zadru, kazala nam je tajnica DSV-a Dijana Rožić Frlan.

Time je okončana nepoznanica oko toga može li se suspendirani sudac kandidirati na natječaju za suce, iako se Pešić za županijskog suca kandidirao prije nego što je smijenjen s dužnosti predsjednika Općinskog suda te prije suspenzije zbog USKOK-ove istrage.

Naime, Državno sudbeno vijeće nedavno je objavilo termine  razgovora s kandidatima za suce Županijskog suda u Zadru i natječaju se odazvao  velik broj kandidata, čak 15, no jedno ime među njima privuklo je pažnju – ono bivšeg predsjednika Općinskog suda u Zadru, Marija Pešića. Naime, odlukom Državnog sudbenog vijeća Pešić je krajem siječnja razriješen dužnosti te suspendiran na rok od tri mjeseca.

Odluku o suspenziji DSV je donio nakon rješenja  Županijskog suda u Splitu koju je potvrdio odluku USKOK-a o pokretanju istrage protiv predsjednika zadarskog Općinskog suda osumnjičenog za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene dokumentacije. Pešića se sumnjiči da je  službeni automobil  tjedan dana koristio za vlastite potrebe, prikazujući kako je sve to vrijeme bio na službenom putu te u tu svrhu koristio i  dnevnice.

Uskoro će se znati nova odluka Državnog sudbenog vijeća o eventualnoj stegovnoj mjeri za daljnja tri mjeseca, no ono što je sada sigurno – Pešić je ispao iz utrke za suca Županijskog suda u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...