ODLUKOM DSV-a Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru, Tina Grgas, suspendirana peti put!

Državno sudbeno vijeće na današnjoj je sjednici donijelo odluku o već petoj suspenziji zadarskoj sutkinji, Tini Grgas, koja je krajem veljače na Općinskom sudu u Splitu nepravomoćno oslobođena optužbe za produljeno kazneno djelo krađe. Upravo zato što je riječ o nepravomoćnoj presudi, sutkinja je ponovno suspendirana, a u sudskoj praksi tako ostaje sve do pravomoćnosti presude.

Tini Grgas, sutkinji Trgovačkog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 19. svibnja 2024., navodi DSV u svojoj odluci.

Naime, slučaj je ovo koji je hrvatska javnost pažljivo pratila s obzirom da je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu još 13. siječnja ove godine protiv nje podiglo optužnicu zbog sumnje da je »u kolovozu i rujnu 2022. godine u Zadru, u prodavaonici jednog trgovačkog društva unutar trgovačkog centra, u dva navrata iskoristila nepažnju osoblja te uzela razne odjevne predmete tako da je s njih skinula sigurnosne etikete i zaštitu, a potom ih sakrila i odnijela čime je oštetila trgovačko društvo za ukupan iznos od 2.012,07 kuna (267,04 eura)«.

Najnovija odluka Državnog sudbenog vijeća govori kako sutkinju još uvijek ne žele vratiti na posao do okončanja postupka na splitskom Općinskom sudu kojemu je predmet delegiran zbog objektivnosti postupka,. Naime, iako je sutkinja oslobođena, treba sačekati pravomoćnu sudsku presudu do koje DSV-ova mjera udaljenja s dužnosti i dalje ostaje na snazi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...