NAKON NAJAVE ŠTRAJKA U ČISTOĆI Krstičević: Nadam se da ćemo naći rješenje na obostrano zadovoljstvo

Predsjednik zadarske podružnice Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima RH, Denis Zekanović, jučer je na našem portalu najavio štrajk u koji će radnici Čistoće ići ukoliko ne dobiju traženo povećanje plaća:
Sada ćemo s upravom tvrtke i Gradom Zadrom vidjeti imamo li razloga za zadovoljstvo jer nitko ne spominje naše zahtjeve, a to je 30 posto veće neto plaće operativom sektoru i 10 posto upravi te reorganizacija rada u zimskom periodu, od 1. listopada do 1. svibnja. Kada nam se to ispuni, onda ću reći da sam zadovoljan. Imam dogovoren sastanak s direktorom i ako iz tog sastankaa ne proiziđe ništa dobro, idemo u proces mirenja, a ako se u tih pet dana ne ispune naši zahtjevi, idemo u štrajk, kazao nam je Zekanović, uz napomenu kako to nikako ne žele, ali će, zbog situacije u firmi i kroničnog nedostatka kadra, biti će primorani na ovaj potez.
Naime, Zekanović ističe kako je u operativi malo ljudi ta de ne mogu koristiti svoja osnovna prava poputr godišnjeg odmora, ali se i zbog manjka vozača povećao obim posla.
Mi koji smo ostali pokrivamo to i kada se sve to zbroji, mislim da itekako zaslužujemo tih 30 posto, ustrajat ćemo dok ih ne dobijemo, a nas koje viđate po cesti i na kamionima ima 200-tinjak, kazao je Zekanović.
Što, pak, na ovu najavu kaže direktor Čistoće, Ivan John Krstičević? Naime, predsezonan je u punom jeku te možemo samo zamisliti kako bi izgledale ulice pune smeća ukoliko bi radnici Čistoće doista otišli u štrajk? A srcu sezone da i ne govorimo. Krstičević je ipak optimist te o situaciji u komunalnoj tvrtci kratko kaže:
Idućeg tjedna imam sastanak s predstavnicima Sindikata i nadam se da ćemo naći rješenje na obostrano zadovoljstvo, poručuje Krstičević svojim djelatnicima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...