METEO DANA ZA ĐIR PUT KOLOVARA Ženo di mi je šugaman?

Brate, mili, šta je  ovo, prikjučer san nosija džemprinu, jutros tija na plažu, da me žena nije zaustavila…

Otprilike tako nekako, kako su u prolazu iskomunicirali Mane i Joso, gotovo da teku i naši početni dnevni razgovori uz mali makijato i pogledi put neba. I mora.

A, di neće, pretežno vedro i vrlo toplo, ponegdje na kopnu i vruće, evo traju dan-dava. Pa onda i danas. Ujutro lokalno kratkotrajna magla. Vjetar slab, na istoku do umjeren istočni, na jugu jugozapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 9 do 14, ponegdje malo niža. Najviša duž obale i na otocima između 20 i 25, u kopnenim krajevima od 26 do – pazite sada- 30 °Celzija…

DHMZ daje i prognozu za subotu- pretežno vedro, mjestimice uz umjerenu naoblaku, ali- to zadnje tek možda.

Pretežno vedro bit će tijekom nedjelje, piše pak Dalmacija Danas. Jutro i navečer očekuje se slaba bura, danju slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u blagom porastu u odnosu na protekla 24 sata, najviše dnevne od 21 do 26°Celzija. Vrlo slično vrijeme očekuje nas u ponedjeljak, ali će u drugom dijelu dana zapuhati umjereno jugo, u jačanju u utorak, no zadržati bi se trebalo suho i toplo, u srijedu su mogući prolazni pljuskovi, osvježenje i bura. Pa opet iz travnja u lipanj… srpanj.

-Ženo di mi je šugaman? Iđen bacit đir put Kolovara…(PL)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...