Krenulo veliko sučeljavanje na HRT-u: Nema Plenkovića i Grbina!

Parlamentarni izbori su za pet dana, u srijedu 17. travnja, a HRT je večeras organizirao sučeljavanje predstavnika političkih stranaka i koalicija.

Pozvali su deset predstavnika lista stranaka i koalicija, a to su abecednim redom iz Domovinskog pokreta Tomislav Josić, iz Fokusa Davor Nađi, iz HDZ-a Marin Piletić, iz IDS-a Dalibor Paus, iz Mosta Nikola Grmoja, iz stranke Možemo Sandra Benčić, iz nezavisne platforme Sjevera Matija Posavec, iz Radničke fronte Katarina Peović, iz SDP-a Mirela Ahmetović i Milivoj Špika iz platforme Umirovljenici zajedno, piše Index.

Na sučeljavanju su one stranke i koalicije koje prema istraživanju HRejting prelaze 4% potpore ispitanika u barem jednoj izbornoj jedinici. U skladu s pravilima HRT-a uzet je postotak malo niži od 5-postotnog izbornog praga kako bismo bili sigurni da će ovo sučeljavanje obuhvatiti one liste koje imaju najviše izgleda ući u novi, 11. saziv Hrvatskog sabora.

Zanimljivo, na velikom sučeljavanju nema šefova dviju najvećih stranaka – Andreja Plenkovića i Peđe Grbina.

Pet je grupa pitanja od gospodarstva i financija, preko borbe protiv korupcije i stanja u pravosuđu, pa sve do problema demografije i migracija, potom zdravstva, socijale i obrazovanja i svjetonazorskih pitanja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...