KOLAPS Turista je prepun grad, a ulice i dalje raskopane. Tko će za to odgovarati?

Jučerašnji prizor djevojčice na biciklu i jedne gospođe kako se probijaju  između strojeva u ulici Put Dikla nije izgledao baš lijepo. Predsezona je u punom jeku, turista na sve strane te su, primjerice, i hoteli na Puntamici  svi otvoreni.

No, da bi došli do hotela i kampova, ili pak krenuli prema smještaju u Diklu, turisti moraju proći čitav labirint raskopanih gradskih ulica koje su takve već mjesecima. Uzalud se građani žale i apeliraju na gradsku vlast neka završe ili obustave radove, međutim, situacija ostaje ista.

Krenete li iz centra prema najturističkijem dijelu grada, Puntanici, Diklu, Kožinu, Petrčanima i ostalim mjestima, treba vam jako puno vremena jer su ceste još uvijek raskopane. Pisali smo nedavno i o glavnoj ulici kroz Puntamiku koja je raskopana već treći put, a ovoga puta razlog je – podizanje asfalta.

– Došlo je do izdizanja asfalta za par centimetara i tamo je nadzor koji mora utvrditi zašto je do toga došlo. Vjerojatno zbog onih ogromnih oborina, ali nadzor će utvrditi što i kako dalje, je li se to izdiglo pod pritiskom one silne vodurine. Kada se utvrdi uzrok, znat će se i tko će platiti sanaciju, je li to naš dio ili nečiji tuđi, kazao nam je direktor Odvodnje, Grgo Peronja koji nam nije znao obrazložiti tko je kriv za ovako nešto, odnosno tko je odgovoran što je za svake kiše u ovoj ulici poplava.

– Ne znamo razlog do kraja, to je velika oborina, no nikakva cijev nije puknuta. Tlačna cijev koju smo mi gradili čista je i normalno funkcionira, kao i sve tri pumpe koje smo upalili. Dakle, nije problem u radovima koji su ranije izvedeni, a ako je ovo izazvala oborina, moramo vidjeti zašto i što napraviti kod ekstremnih oborina. Možda projektirati nove oborinske kanale, ali najprije moramo otkriti o čemu se radi, kazao je tada Peronja.

Vjerovali ili ne, odonda je prošlo više od mjesec dana, no ovaj dio kroz centar Puntamike još uvijek  nije asfaltiran. Sramota je da radovi traju ovoliko dugo, a još veća da su na nekim mjestima ceste mjesecima bile raskopane, a radovi u zastoju. Naime, njemačka tvrtka Ludwig Pfeiffer mjesecima je kasnila s radovima te je direktor Odvodnje u jednom trenutku čak izjavio da imaju mogućnost raskida ugovora s njima, no to se nikad nije dogodilo, a njemački investitori to obilato koriste te Zadar izgleda ovako kako izgleda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...