KAKVA UTAKMICA Reala i ManCityja: Dva giganta, 6 pogodaka, 3 Hrvata, 2 ZD “prefiksa”, 1 euro-gol Gvardiola…

Aktualni europski prvak Manchester City i najtofejniji europski klub Real Madrid treću godinu uzastopce odmjerili su snage u fazi na ispadanja Lige prvaka, ali ovoga puta u nevjerojatnoj utakmici, koja je završila 3-3.

Pogotke su za Real polučili Ruben Dias (12, autogol), Rodrygo (16) i Federico Valverde (79), a za City Bernardo Silva (2), Phil Foden (66) i Joško Gvardiol (71).

City je poveo već u 2. minuti zahvaljujući velikoj lukavštini Portugalca Silve. Englezi su dobili slobodni udarac iskosa s 20-tak metara i dok su svi očekivali nabačaj, Silva je pucao pored zida, prizemno u bliži kut u iznenadio neopreznog vratara Lunina.

No, Realu je trebalo vrlo kratko da odgovori s dva pogotka. U 12. minuti Eduardo Camavinga je šutirao izvan šesnaesterca, a lopta je pogodila Rubena Diasa i ostavila vratara Ortegu u raskoraku. Samo dvije minute kasnije Brazilac Rodrygo je iz solo prodora, započetog na centru, zabio za 2-1, a i prilikom tog gola lopta je na putu prema mreži pogodila nekog od Cityevih igrača.

Ofanzivnija igra Citya u drugom dijelu isplatila se u 66. minuti, kada je Foden sjajnim udarcem pogodio same rašlje, da bi se u 71. minuti u strijelce upisao i Gvardiol, snažnim i preciznim udarcem s 20-tak metara u suprotni kut.

Vodstvo Engleza nije dugo trajalo jer je Valverde u 79. minuti s 20-tak metara donio novo izjednačenje.

Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijelu utakmicu za City, dok je Luka Modrić ušao u igru u 71. minuti.

Trener Reala Carlo Ancelotti je trener s najviše naslova Lige prvaka (četiri) i pobjeda (114), a u utorak je došao i do svoje 200. utakmice u LP, podsjeća N1.

-Kakva utakmica, nevjerojatno. Bilo je nevjerojatno iskustvo igrati na ovom stadionu i jako sam sretan što sam zabio svoj prvi gol i to ovako jakom protivniku. Prvi dodir s loptom mi nije bio najbolji, ali onda sam si rekao da ću je opaliti pa što bude”, rekao je Gvardiol za TNT Sports nakon utakmice i dodao:

-Uživao sam igrajući protiv Reala, a znali smo da će biti teško. Primili smo dva nesretna gola iz odbijanaca, ali smo se uspjeli vratiti. Ovo nam je dobar rezultat za uzvrat sljedećeg tjedna, ali prvo moramo dobiti Luton u prvenstvu”. kazao je Joško, “mali iz Novigrada”..

Upravo je on s ocjenom 7.8 najbolje ocijenjeni igrač utakmice prema Sofascoreu.

Uz pogodak, Gvardiol je imao i četiri oduzete lopte, tri presječena dodavanja, a osvojio je 6/10 duela u kojima se našao. Imao je i točnost dodavanja od 90 posto (63/70). Bravo!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...