JOSIPA ZANKI I ŽKK ZADAR RADE ČUDA; Zanki: “Pobjedu smo proslavili pjesmom u autobusu!”

Josipa Zanki s košarkašicama Zadra radi čuda! I u trećem kolu Lige za prvaka Prve hrvatske lige – za popunu Premijer lige, Zadranke su upisale uvjerljivu pobjedu.

U Virju su igračice ŽKK Zadar – deklasirale Podravac s čak 32 koša, rezultatom (45:77).

U četvrtom kolu sljedećeg vikenda (13. ili 14. travnja) – zadarske košarkašice gostuju u Zagrebu kod ekipe Falcons, kojeg su u prvom kolu u dvorani 3 ŠC Višnjik – pobijedilie s ogromnom razlikom +32, bilo je 87:55.

– Iskreno, nisam očekivala da ćemo pobijediti Podravac s ovolikom razlikom. Nakon što smo pogledali snimku njihove utakmice u gostima protiv Falconsa – vidjeli smo da se možemo nositi s Podravcem.  Jučer je presudila naša kvalitreta, ali i iskustvo i šira klupa. Postigli smo čak 36 poena – koje su realizirale igračice s klupe, govori Zanki i nastavlja:

Cure su sretne, pobjedu smo proslavili pjesmom u autobusu, kući smo došli tek u ponoć, kaže trenerica Zadra i poziva na oprez:

– Moramo ostati čvrsto na zemlji jer ako se opustimo – možemo sve izgubiti! Svjesne su toga i igračice koje su spremne raditi – koncentrirane su kako bi sezonu priveli kraju i ostvarili zacrtani cilj, u sljedećem kolu gostuju u Zagrebu kod Falconsa:

Ništa još nije gotovo, niti se možemo proglasiti prvacima prije vremena. Imamo još tri kola za odigrati, želimo to odraditi do kraja na najbolji mogući način – i ući u Premijer ligu! Protiv Falconsa smo favoriti, ali moramo to dokazati i na terenu. Potrebne su nam još dvije pobjede kako bi i matematički osvojili prvo mjesto u Ligi za prvaka – uz uvjet da Podravac nigdje ne izgubi. Moramo dobiti Falcons i Vodice – onda u posljednjem kolu kući možemo i izgubiti od Podravca, ali ne više od 32 razlike. Kući nismo od nikoga izgubili – a kamoli s 32 razlike, zaključuje Zanki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...