IZBORNA TAKTIKA  Nezavisni Ivan Škara ušao u HDZ, stranka mu vratila početkom kampanje u – Škabrnji

Priznali to ili ne, jedan od najvažijih poslijeratnih HDZ-ovih transfera je – povratak Škabrnje. Mjesto, koje je simbol stradanja u Domovinskom ratu HDZ je, s manjim prekidima kada su im mandat uzeli nezavisni načelnici, držao sve od završetka rata. Izgubiti Škabrnju na izborima bio je ogroman poraz za HDZ jer tko je imao ovo mjesto smatrao se respektabinom strankom. Naime, mještani Škabrnje prošli su neviđenu kalvariju te je povjerenje koje su iskazali nekoj političkoj opciji imalo posebu težinu.

I tako je bilo sve do 2009. godine kada im je vlast uzeo nezavisni Luka Škara, nakon čega je HDZ-ov Nediljko Bubnjar opet pobijedio, no na zadnjim je lokalnim izborima HDZ opet izgubio ostao bez jedne od najvažnijih biračkih baza u Hrvatskoj. Na sveopći šok u stranci, Bubnjara je tada porazio nezavisni Ivan Škara jer se stranka nije obazirala na savjet onih koji su im rekli neka na izbore ne idu s uskočkim optuženikom Nediljkom Bubnjarom.

Škara je pobijedio Bubnjara, ali je HDZ naknadno i ovdje odigrao izvrsnu političku utakmicu te mladog Škaru – pozvao u stranku. Bio je to pravi povratak kući jer Škara je već bio članom HDZ, no razočaran radom općinskog rukovodstva napustio je stranku.

– Vratio sam se HDZ-u iz kojega sam izišao zbog neslaganja izborom kandidata za načelnika. U to je vrijeme načelnik bio Nediljko Bubnjar, ja sam s njim dobro, ali nije mi se sviđala njegova politika te sam principijelno napustio stranku. To sam sada sa strankom sve izgladio i vratio im se, što je drago i meni i njima jer naša je općina nacionalni simbol, a osim toga, Škabrnjani su uvijek i bili za HDZ. Međutim, došlo je do tog neslaganja u lokalnoj politici, pa sam stranku napustio, kazao nam je Škara nakon povratka HDZ-u, ističući i izvrsnu suradnju s škabrnjskim državnim tajnikom i ministrom EU fondova.

–  Kao nezavisni načelnik imao sam izvrsnu suradnju s našim ministrom Šimom Erlićem jer smo s državnim tajnikom Josipom Bilaverom zajedno bili u Mladeži HDZ-a. Skupa smo i odrasli i prošli jako puno kampanja u Mladeži, pa su mi i kao nezavisnom načelniku uvijek bili na usluzi. A moje je onda sada da im to i vratim,

A što je ponovno učlanjenje u stranku zapravo donijelo mjestu, odnosno je li pomoć ministarstava postala jača i je li se, u konačnici, ovaj transfer isplatio, pitamo Škaru.

– Tu moram reći da sam i u vrijeme mandata nezavisnog načelnika s njima imao izvrsnu komunikaciju rješavajući mnogo stvari za Općinu, tako da se praktički samo promijenila moja stranačka pripadnost i sada sam član HDZ-a. Puno mi znači što je kampanja započela u Škabrnji jer ona je jedan od simbola naše države. Nama je to jako važno i na izborima  očekujemo veliku podršku mještana. HDZ je u Škabrnji na parlamentarnim izborima uvijek dobivao preko 70 posto, što je među dva najbolja rezultata u državi, pa je logično da kampanja krene od nas, zaključuje Škara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...