GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO Daniel Radeta objavom posta na svom Facebook profilu prekršio izbornu šutnju

Predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Grada Zadra, Ana Markač upozorila je kako je Daniel Radeta, kandidat na listi SDP-ove koalicije Rijeke pravde u IX. izbornoj jedinici za 11. saziv Hrvatskog sabora, objavom statusa na svom Facebook profilu prekršio izbornu šutnju.

-Odredbom članka 28. Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor propisano je da se na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta kao i 24 sata prije dana održavanja izbora zabranjuje svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua nositelja lista, odnosno kandidata, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela, a na što je Državno izborno povjerenstvo pravodobno upozorilo priopćenjem od 15. travnja 2024. Iz priopćenja između ostaloga proizlazi da se isto odnosi i na postavljanje promidžbenih sadržaja na Facebook-u.

Obzirom da je u 10,15 sati danas, 17. travnja 2024., uočeno da je s Facebook profila Daniela Radete odaslana poruka biračima kojom je prekršena naprijed citirana zakonska odredba, ovim putem se upozorava Daniel Radeta kao i svi sudionici izbora za zastupnike u Hrvatski sabor te druge fizičke i pravne osobe odnosno ostali neposredni ili posredni sudionici izborne promidžbe da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od kršenja iste, stoji u upozorenju Ane Markač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...