DALMATINSKI DERBI Zadar pobijedio Split i osigurao ‘jedinicu’ uoči play-offa, Jusup: “Igrači su pokazali karakter!”

Zadar – Split 93:74 (15:20, 16:23, 31:18, 31:13)

ZADAR– Dvorana Krešimir Ćosić

Gledatelja: 800

32. kolo: FAVBET Premijer liga

Suci: Denis Hadžić, Franko Gracin, Branimir Galić

ZADAR: Davis (14), Klarica (3), Vujačić (2), Žganec, Mazalin (14), Lakić (19), Mekić, Jambrović, Drežnjak (7), Grbić, Božić (17), Ramljak (17).

SPLIT: Funderburk (4), Perković (10), Shorter (21), Sullivan (11),Tišma (4), Runjić (3), Kučić (9), Perkušić (10), Dubravčić, Pavin, Ljubičić (2).

Nakon lošeg prvog poluvremena kojeg su Splićani dobili rezultatom 31:43, u drugom je Zadar zagospodario terenom i pojačao obranu, a služio ga je i vanjski šut pa je nakon serije 21:4 poveo s 52:47. Split je uspio tricom Sullivana smanjiti na 62:61 na kraju treće četvrtine, ali Zadar je i u četvrtu četvrtinu startao uraganski. Novom kanonadom trica domaći su sredinom posljednjeg dijela stigli do nedostižnih 81:65, na kraju su zasluženo slavili – i osigurali startnu poziciju broj 1 uoči play-offa.

Zadar je kolo prije kraja ligaškog dijela natjecanja stigao do omjera pobjeda i poraza 30-2, dok je drugi Split na 27-5.

U subotu od 20 sati, Zadar u posljednjem 33. kolu u dvorani Krešimir Ćosić – dočekuje posljednjeplasiranu momčad na ljestvici, slabašni – zagrebački Bosco.

U pripremi za ovu utakmicu stalno sam naglašavao – da moramo vratiti trčanje jer kad igramo 5 na 5 puno nam je teže. To je pokazala i ova utakmica. Dva različita poluvremena – prvo kad nismo trčali, drugo kad smo trčali. Naravno, tome treba prethoditi dobra obrana. Moramo nastaviti ovako. Split nas je dosta razvukao u prvom poluvremenu, imao je dosta otvorenih šuteva. Razvukli su našu obranu i imali unutarnju igru. Kad bi oni pomogli iz “pick and rolla” onda bi nalazili slobodnog čovjeka – pa smo nešto promijenili u drugom poluvremenu – te Split nije imao više čiste situacije za šut kao u prvom poluvremenu. Čestitam igračima, stvarno nije lako igrati u ovakvom ritmu utakmica, pokazali su karakter. Zahvaljujem i navijačima na podršci i idemo se boriti dalje, rekao je trener Zadra, Danijel Jusup.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...