ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA Opet propalo poskupljenje odvoza smeća. Krstičević: Radnici su zaslužili povećanje plaće

Neki su vijećnici jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća jedva dočekali radi povećanja svojega rejtinga, neki radi galame, a neki radi dobrobiti  građana, no malo ju je tko čekao kao radnici Čistoće. Naime, gradska komunalna firma radnicima ne može povećati plaće sve dok se ne  poveća cijena odvoza otpada, a do poskuljenja ne može doći jer ga  vijećnici nikako ne uspijevaju izglasati.

Na zadnjoj je sjednici problem bio nedostatak kvoruma nakon što su Gradsko vijeće napustili vijećnici SDP-a, zbog tri opomene Danijelu Radeti, te vijećnici Akcije mladih. S obzirom da je probni rad Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim već krenuo, u Čistoći su vjerovali kako bi se vijećnici konačno mogli dogovoriti oko točke dnevnog reda o povećanju cijene odvoza mješovitog otpada, osobito stoga što su neki iz oporbenih redova ovu odluku uvjetovali odvozom smeća u Centar u Biljane.

Međutim, još jedan pokušaj povećanja cijene odvoza otpada propao je, nakon čega smo za komentar pitali direktora Čistoće, Ivana Johna Krstičevića. On, pak, kaže kako ovu situaciju uopće ne bi komentirao s obzirom da će se sjednica nastaviti upravo na ovoj točci te ne bi želio da se netko od vijećnika osjeća prozvanim ili povrijeđenim. No, zbog svojih radnika ipak nam je kratko rekao:

– Očekujem da svi vijećnici budu proaktivni jer su radnici zaslužili povećanje plaće, poručuje direktor Čistoće uoči nastavka sjednice Gradskog vijeća.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...