ZABORAVILI NA LEGENDU Marijo Baljak: “Pitajte Marinovića zašto ne igram!”

Legenda zadarskog kuglanja svakako je Marijo Baljak – iza kojeg je preko 40 godina igračke karijere s više od 1.200 odigranih utakmica.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je u dvadesetak susreta, sudjelovao i na četiri Svjetska prvenstva, dok je u paru s Ines Maričić oborio i svjetski rekord – koji je kasnije srušen.

64-godišnji Baljak rođen je u Lovincu, živi u Gornjem Poličniku – već duže vrijeme nije u planovima trenera, ujedno i igrača Kuglačkog kluba Zadar – Hrvoje Marinovića.

Karijera je, možda, i gotova – ali trenirat ću za svoju dušu kako bih se malo družio s ljudima, ali i radi zdravlja. Moram istaknuti da još treniram s klubom – još sam i član Kuglačkog kluba Zadar, ali posljednji put sam igrao još prošle godine, dok u 2024. još nisam nastupio, na pitanje zašto na njega više ne računa igrač-trener Hrvoje Marinović, Baljak odgovara:

– Ne znam, to bi trebalo njega pitati. S Marinovićem o tome ne pričam – eventualno se pozdravimo kad se vidimo, i to je to. Nemam potrebu razgovarati o politici kuba, jednostavno, smo se malo udaljili, o daljnjim planovima iskusni kuglač govori:

Možda bih mogao zaigrati i za Poličnik – koji igra jako dobro u 1.B hrvatskoj ligi, ali bit ću iskren, baš mi se i ne da. Naigrao sam se ja kroz svoju karijeru preko četrdeset godina. Nedostaje mi kuglanje, ali, ponavljam, družimo se kroz treninge, igramo i na karte, zaključuje Baljak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...