VEČERAS U 21:00 Vatreni na Tunis idu s najjačim snagama, pobjedimo li- u utorak na domaćina…..

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u 21 sat otvara protiv izabrane vrste Tunisa nastup na turniru u Kairu. Izbornik Zlatko Dalić trebao bi na teren poslati najjači dostupan sastav. A to je: Livaković, Stanišić, Erlić, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Kovačić, Majer, Kramarić, Ivanušec, u formaciji 4-3-3.

Stanišić bi trebao dobiti prednost ispred Juranovića zbog bolje forme, a jedina je još potencijalna dilema Ivanušec ili Petković. Kako god, sastav će biti jak, moćan.

Vatreni nisu kompletni budući da u Kairo nisu otputovali Ivan Perišić, koji se oporavlja od teške ozljede, te Ante Budimir, koji je pod temperaturom, a nema ni stopera Josipa Šutala koji bi vjerojatno bio starter.

Kako je izbornik i najavio, priliku će kroz dvije utakmice u Kairu dobiti svi igrači koje je pozvao. I zaista, nema smisla nikoga posebno preopteretiti minutažom u osjetljivoj fazi sezone, kada je umor ionako već nagomilan. No, protiv Tunisa kreću oni najbolji, ide se maksimalno ozbiljno.

Utakmica počinje u subotu od 21 sat po hrvatskom vremenu uz prijenos na Novoj TV.

Ako Hrvatska pobijedi, u finalu će u utorak igrati protiv domaćina Egipta koji je pobijedio Novi Zeland 1:0 golom Mostafe Mohameda iz kaznenog udarca u 29. minuti, javlja N1.

“Želimo isprobati sve igrače i plan je da svi dobiju minutažu. Žao mi je što smo ostali bez našeg napadača Ante Budimira, koji je zbog bolesti ostao u Zagrebu. To je hendikep, a sve ostalo je u redu. Hvala egipatskom savezu što je organizirao ovaj turnir u tako kratkom roku, veselimo se što ćemo sudjelovati”, prenosi Index izjavu Dalića. Budimir je u fantastičnoj formi. Postigao je 15 golova u 29 nastupa za Osasunu i time s Borjom Mayoralom dijeli drugo mjesto najboljih strijelaca La Lige. Više od njih zabila je samo Realova superzvijezda Jude Bellingham, koji ima 16 golova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...