UPITAN NASTUP RAMLJAKA! Jusup: “Ako ostanemo peti, super, ali idemo iz utakmice u utakmicu!”

Sutra od 18 sati, košarkaši Zadra u dvorani Krešimir Ćosić dočekuju Igokeu iz Laktaša – u susretu 22. kola regionalne ABA lige. Na ljestvici pet kola prije kraja regularnog dijela, igrači Danijela Jusupa zauzimaju peto mjesto s omjerom pobjeda i poraza 12-9, dok se Igokea s učinkom 11-10 nalazi na sedmoj poziciji.

Utakmicu će suditi Igor Dragojević (Crna Gora), Mario Majkić i Edo Javor (Slovenija).

Novinarima se najprije obratio 24-godišnji igrač Zadra Arijan Lakić:

– Igokea je promijenila roster – u odnosu na utakmicu koju smo s njima odigrali u prvom dijelu sezone. Neugodna su momčad, uz to doveli su i novog playmakera Gorana Filipovića. Možda izgleda da su malo pali rezultatski, ali svakako je vidljiv njihov napredak – otkad im je došao Filipović. Moramo se ozbiljno pripremiti jer nas očekuje fizički težak susret. Želja nam je da i naši navijači dođu u što većem broju – jer kad su uz nas, onda igramo bolje i lakše nam je, kazao je Lakić.

Nakon njega pred mikrofone je stao trener Zadra Danijel Jusup:

Igokea je napravila promjene u sastavu. Kad su ispali iz FIBA Lige prvaka – otpustili su neke igrače i rezultatski su pali, ali ne zbog toga što nisu kvalitetni. Bio je im je to šok, ali to se događa i drugim momčadima kad promijene veliki broj igrača. Radi se o dobroj ekipi. To pokazuje i njihova posljednja utakmica u Podgorici kod Budućnosti – gdje su do zadnje lopte bili u igri za pobjedu. Stabilizirali su se i dovođenjem Filipovića – s kojim su dobili jednu dozu kreacije i kvalitetu na vanjskim pozicijama. Očekuje nas fizički, ali i mentalno zahtjevna utakmica u taktičkom dijelu. Pozivam i navijače jer kada su uz nas imamo i veće izglede za dobar rezultat, nastavio je o ozljedama:

Imamo problem – jer Marko Ramljak već nekoliko dana ima visoku temperaturu, moram se konzultirati s liječničkom službom koja će odlučiti, Jusup nije želio kalkulirati o konačnom mjestu na ljestvici pred playoff:

Blizu smo playoffa. Peto mjesto? Ne razmišljam na takav način, ako tako ostane – super, ali idemo od utakmice do utakmice, zaključio je Danijel Jusup.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...