SPEKTAKL U KREŠINOM DOMU Tomislav Klarica: “KK Voštarnica se uhvatila posla!”

U organizaciji veterana Košarkaškog kluba Voštarnica, Zadar će opet biti domaćin Veteranskom turniru koji će se održati od 5. do 7. travnja 2024. godine – na kojem će nastupiti veliki broj poznatih košarkaških zvijezda iz Hall of Famea, osvajači olimpijskih i svjetskih odličja svojih država.

Sudjelovat će i osvajači Eurolige te brojnih ostalih natjecanja – koji i u svojim poznim godinama još uvijek dobro igraju i prikazuju zavidno košarkaško znanje.

Na ovogodišnjem Veteranskom turniru sudjelovat će 24 kluba. Kod ženskih ekipa: Bučke United, ŽKK Zadar, Rožice Rijeka i Montenegrine.

U muškom dijelu turnira igrat će Jazine, ZD Mix, Budva, Stara pumpa Ljubljana, Mladost Zagreb, Sonik Puntamika, MORH, Proteini, Skoplje, Drink and play, Centar Lug Samobor, Zmaji Ljubljana, Veterani Kosovo, Mostar, Biograd ,Beograd, Otok Ugljan i domaćin Voštarnica Zadar.

Posebno treba izdvojiti Giuseppea Giergiu – koji će biti s domaćinom Voštarnicom i u svojoj 87. godini života. Pino u svojoj vitrini ima dva svjetska srebra i broncu te srebro s europskih prvenstava – najbolji je i strijelac bivše države.

Na Veteranskom turniru nastupit će i velika igračica Razija Mujanović iz Košarkaške kuće slavnih – osvajačica olimpijskog srebra iz Seula 1988. godine.

Za momčad veterana iz Skoplja – igrat će najbolji makedonski igrač Petar Naumoski – osvajač dva naslova Eurolige s Jugoplastikom i POP 84, najvećom zvijezdom Efes Pilsena – čiji je dres dugo bio na vrhu Erdogan Arene.

Od vrhunskih košarkaša nastupit će i bivši igrači Zadra Ferit Zekolli, Vladimir Dašić, Marki Blaslov, Davor Marcelić, zatim, igračica ŽKK Zadar Lara Nikpalj, Ivica Jurković, Roman Horvat, Slavko Kotnik, Marino Baždarić te puno drugih košarkaša iz Europe.

Utakmice će se igrati u dvorani Krešimir Ćosić – te se očekuje veliki broj posjetitelja – ulaz će biti besplatan.

Tomislav Klarica predsjednik KK Voštarnica – ponosan je na veliki broj veteranskih klubova koji su potvrdili sudjelovanje na turniru.

– Veteranska košarka jako je popularna u Europi i svijetu – jer nakon aktivnog igranja ljubav za košarkom ne prestaje, bavljenje sportom, općenito, pomaže kako bi se prebrodili zdravstveni, ali i ostali problemi, koje čovjek, koji nije aktivan – u poznim godinama ima. Osim igranja i natjecanja – turnir je razlog za zabavu i druženje koja nikad ne nedostaje. Zadar je dugo imao svoj Veteranski turnir koji je bio odlično organiziran – pod “S Event grupom”. Veterani su se naviknuli na odlične uvjete u našem gradu. Nakon odustajanja “S Event grupe” od organizacije turnira – ostao je upražnjen termin, pa se KK Voštarnica uhvatila posla. Lani smo prvi put ugostili generaciju (+50), ženski dio turnira – koji je odlično prošao te smo 2024. godine odlučili i proširiti turnir na generacije (+ 40), (+45), (+50) i (+55), za muškarce, ali i za žene. Pozivam sve zainteresirane neka dođu pogledati i uživati u “čarolijama” veteranske košarke, zaključio je Klarica.

Ivica Jurković igrač VKK Mostar – raduje se dolasku u Zadar te s nestrpljenjem čeka da turnir krene.

– Tomislava osobno poznam već dugo vremena. Prošle godine nastupili smo na njegovom turniru – koji je za VKK Mostar na prvom mjestu. Razloga tomu jest – što je Zadar grad koji je prelijep, pogotovo u proljeće, dok su uvjeti u dvorani Krešimir Ćosić izuzetni. Tomislav Klarica se potrudio kako bi nam cijelo vrijeme turnira bilo ispunjeno sa zabavnim dijelom. Imali smo odličan band na svečanoj večeri, a zabavljao nas je Ivica Sikirić Ićo. Sve u svemu, nije bilo ni najmanje greške. Ove godine, kako primjećujem, puno je veći broj sudionika – tako da će biti i još veća zabava. Radujemo se dolasku, obožavamo grad Zadar. Pozdrav iz Mostara, kazao je Jurković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...