PRED DVOBOJ SA ZADROM Trener Borca Dejan Mijatović: “Imaju Luku Božića i teško ih je nadskakati!”

Sutra od 19 sati u dvorani Borca kraj Morave – košarkaši Zadra gostuju kod Borca u susretu 24. kola ABA lige. Utakmicu će suditi Sašo Petek (Slovenija), Miloš Koljenšić i Radoš Savović (Crna Gora).

Tri kola prije regularnog dijela natjecanja u vodstvu je Crvena zvezda s omjerom pobjeda i poraza 20-3, slijede Budućnost s 18-5, Partizan 17-6, Zadar 14-9, Cedevita Olimpija 14-9, Mega 13-10, itd.

Borac i Zadar u ABA ligi su do sada odigrali sedam utakmica – od čega Čačani imaju 2 pobjede, Zadrani pet. U susretu iz prvog dijela sezone, Borac je u dvorani Krešimir Ćosić slavio rezultatom 79:80. Briljirao je u gostujućim redovima omaleni američki playmaker Ronaldo Segu (183 cm), koji je ubacio 28 poena. U zadarskim redovima najbolji je bio Marko Ramljak s 19 koševa, dok je Luka Božić postigao samo 10 poena uz šest skokova i sedam asistencija.

Trener Borca Dejan Mijatović oprezan je uoči ogleda sa Zadrom:

– Ostale su nam još tri utakmice u regionalnoj ligi. Prva je protiv Zadra na domaćem terenu. Kao što je vidljivo, nalazimo se u ciklusu teških susreta protiv momčadi iz samog vrha ljestvice. Zadrani namjeravaju ostati u utrci za dobrom pozicijom te će sigurno ići na pobjedu. Imaju vrhunsku momčad koja je u izvrsnoj formi. Zadar je ostao na okupu u odnosu na prošlu sezonu, što nije mala stvar jer se igrači jako dobro poznaju. U svojim redovima imaju Luku Božića – najdominantnijeg krilnog igrača cijele lige. Njegovi ovosezonski rezultati zaista su impresivni, i ostali su im igrači izuzetni te imaju popriličnu visinu i teško ih je nadskakati.

Košarkaš Borca Danilo Tasić – vjeruje kako uz pomoć gledatelja njegova momčad može i do nove pobjede protiv Zadra:

– Dolazi nam Zadar koji je evidentno u usponu forme. Igraju vrlo specifičnu košarku, zbog čega sve momčadi u ligi imaju veliki problem kako ih zaustaviti. U susretu iz prvog dijela sezone, pokazali smo da možemo odgovoriti na pravi način. Onda smo u Zadru ostvarili važnu pobjedu. Vjerujem da smo sposobni odigrati još jedan kvalitetan dvoboj i doći do novog slavlja. Bit će nam potrebna i pomoć čačanske publike koju pozivam da nas podrži.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...