NEMOGUĆA MISIJA Grad do izbora pokušava otvoriti Centar za mlade, ali nitko ne može u gole zidove

“Poziv za iskaz interesa za dijeljeno/terminsko korištenje prostora u zgradi obnovljenoj u sklopu projekta pod nazivom „Centar za mlade – rekonstrukcija centra za mlade i izrada novog urbanističkog rješenja prostora bivše vojarne u ulici Stjepana Radića u Zadru” – ovako se zove najnoviji pokušaj spašavanja mega projekta vrijednog šest milijuna eura.

Naime, izvršna vlast Grada Zadra do izbora očajno pokušava otvoriti Centar, iako ga otvoriti ne mogu jer u njemu nema apsolutno ništa. Ni stola, ni stolice, računala, ni ičeg drugog. Samo goli zidovi. Grad je stoga objavio poziv udrugama kako bi spasili investiciju koja iz dana u dan sve više propada. Međutim, razgovor s nekoliko članova zadarskih udruga pokazuje nam da su i oni zbunjeni činjenicom da se trebaju prijaviti na poziv, a da  praktički nemaju gdje raditi jer Centar je neopremljen.

No, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade Grad je objavio poziv kako bi se ostavio dojam da Centar samo što nije useljiv i uskoro počinje funkcinirati, iako nije osnovana niti javna  ustanova koja će upravljati njime.

Naime, promotrimo li odluku Središnjeg ureda o raspisivanju javnog poziva za financijsku potporu za osnivanje ili opremanje centara za mlade, vidjet ćemo da su naznačili kako “rok za podnošenje prijava ističe danom iscrpljenja raspoloživih financijskih sredstava”. Dakle, nema roka i radovi na opremanju mogu trajati unedogled.

Naznačili su i to da će Zadar za opremanje Centra za mlade dobiti 26.545 eura te je Grad za prijave za korištenje Centra dao rok do 11. travnja. No, prijave najprije treba obraditi, odnosno vidjeti koliko ih je uopće došlo te za koje djelatnosti u kulturi i umjetnosti, a onda početi i opremati Centar. No,  kojom god da brzinom radili, Grad Centar ne može otvoriti do izbora jer će trebati još mjeseci za nabavku i montiranje namještaja i opreme.

Na kraju to samo znači da će Centar još jako dugo ostati prazan i da je poziv Grada za korištenje prostora udrugama zapravo bacanje prašine u oči kako bi se u javnosti stvorio dojam da se oko ove mega investicije ipak nešto radi. A ona iz dana u dan samo propada…

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...