KRIJU OD JAVNOSTI Tko je drugi tajanstveni kandidat za pročelnika za socijalnu skrb i zdravstvo?

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić objavom na stranicama Grada  konačno je potvrdio Mladena Klanca za pročelnika za socijalnu skrb i zdravstvo. Nitko ne zna zašto je za službenu obavijest čekao punih 11 dana iako je Klanac ured pročelnika preuzeo još 1. ožujka.

Odgovor se vjerojatno krije u tome što je gradonačelnik ovo imenovanje htio obaviti ispod medijskog radara, iako uzaludno jer smo za imenovanje njegova kuma saznali puno prije natječaja. No, nitko ne zna tko je drugi kandidat za pročelnika, koji se nije niti pojavio na testiranju, kao ni to zašto se nije pojavio?

U HDZ-u, međutim, saznajemo kako je kandidat sve ovo vrijeme ostao nepoznat jer se nije ni trebao natjecati za mjesto pročelnika, već je morao samo odigrati ulogu kandidata kako bi natječaj Grada izgledao što transparentnije. Ulaskom u natječaj Grad je htio izbjeći dojam namještenog natječaja, odnosno za stranku škakljivu situaciju u kojoj javnost već zna tko je novi dužnosnik i zbog kojega onda ostali kandidati već unaprijed odustaju od natječaja.

U HDZ-u smo saznali i njegovo ime, no nismo ga htjeli objaviti dok iz Grada ne dobijemo odgovor o tom kandidatu. Međutim, u Uredu Grada kojeg vodi pročelnica Mirjana Zubčić, danima nam nisu odgovarali na naš upit, već su nas na kraju uputili na glasnogovornicu Ivanu Dadić. Ona je, pak, samo kratko kazala:

– Ne možemo dati podatke jer su oni osobne prirode.

Razumljivo. Tajanstveni drugi kandidat za pročelnika očito nije niti htio biti pročelnikom, već je samo kratkoročno poslužio za demokratski igrokaz oko natječaja kojim je smijenjen najdugovječniji hrvatski pročelnik Mario Pešut, a doveden gradonačelnikov kum Mladen Klanac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...