KK ZADAR NIJE HTIO NI PRED KAMERE, U NO su trećerazredni političari i neznalice!

Košarkaški klub Zadar još se nije oglasio povodom ulaska Dubaija u ABA ligu. Priopćenjem se oglasio Partizan – koji je na ponovljenoj Skupštini ABA lige u Zagrebu prije dva dana ostao suzdržan, dok se priopćenjem oglasila i Budućnost koja nije sudjelovala na Skupštini te čak najavljuje i sudske tužbe.

Momčad iz Podgorice traži ponavljanje Skupštine i ulazak još jednog crnogorskog kluba (Studentski centar) u vlasničku strukturu regionalnog natjecanja.

Jučer smo pokušati dobiti odgovore od vršiteljice dužnosti direktorice KK Zadar Vane Dundov – koja nije htjela ni razgovarati. Zanimalo nas je kako je Klub zadovoljan činjenicom što je Dubai, barem za sada, primljen u ABA ligu. Htjeli smo joj postaviti i pitanje o tužbi koju je najavila Budućnost te kada će se dogoditi pretvorba ABA lige u d.o.o.

Dundov je tek kazala kako Budućnost nije ni bila na Skupštini ABA ligi – te kako ne želi davati izjave i da je, zamislite sad: “ne zanimaju ni pitanja”!

Jučer je u večernjem Dnevniku Nove TV emitiran prilog o ulasku Dubaija u ABA ligu. Pazite sad. Pred kameru Nove TV, kako piše na stranici gol.hr – nije htio stati nitko iz KK Zadar!

Ali, ako KK Zadar izbjegava mikrofone i kamere – to nije slučaj s Cibonom i Splitom – hrvatskim klubovima koji, također, igraju ABA ligu.

Tako je za Dnevnik Nove TV, direktor KK Cibona – Tomislav Šerić izjavio:

– Mi snažno podržavamo taj potez, izlazak na takva tržišta, bogatija tržišta znači puno moguće ostvarenih prihoda na razne načine i bolju stratešku pozicioniranost. Tu govorimo potencijalno i o TV pravima, govorimo o sponzorima, većoj atraktivnosti, jer ako ostanemo zatvoreni u maloj zemlji, onda bit će malo i financiranje, kazao je direktor Cibone Tomislav Šerić.

Direktor KK Split – Dejan Žaja također je dao izjavu za Dnevnik Nove TV.

Mi kao Košarkaški klub Split podržavamo ulazak Dubaija u ligu jer smatramo da će to donijet neki dodatni prihod i da bi sve članice ABA lige i klubovi koji se natječu trebali imat korist od toga i neku novu vrijednost, kazao je Žaja.

Podsjetimo – kako je Dubai platio ABA ligi iznos od 2.5 milijuna eura po sezoni, klubovi regionalnog natjecanja nadaju kako će taj iznos biti jednako raspoređen.

– Mislim da se ide u smjeru da će svi klubovi dobivati jednak ili vrlo sličan iznos, istaknuo je Šerić.

Žaja je, također, imao spreman odgovor:

– To još za sada nije definirano, ali nama bi to bilo od velikog značaja – zbog povećanja prihoda i zbog načina i zakona koji su u Europskoj Uniji koji su u nekim drugim klubovima, tako da mi smo tu u nekom indiferentnom položaju u odnosu na konkurenciju u ABA ligi, kazao je direktor Splita.

Dakle, svi hrvatski klubovi koji igraju ABA ligu dali su izjave, osim naravno Zadra, u kojem će se tek “zakuhati” jer natječaj za direktora KK Zadar je završen.

Prijave su pristigle od trojice kandidata, svoje molbe su tako poslali Edi Nadarević, David Gunjević i izvjesni Ivan Ivanišević. Odluku o imenovanju direktora donijet će Nadzorni odbor KK Zadar u čijim redovima sjede, uglavnom, “mudraci magle i paučine”, trećerazredni političari, neznalice, ali i oni koje je politika, u isti taj Nadzorni odbor i instalirala. U NO su i raznorazni “treneri”, ali i oni koji za sebe kažu da su treneri – koji su u NO zalutali samo da bi digli ruku kad je glasovanje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...