“ISPOD LJUDSKOG DOSTOJANSTVA” Nekić: Radetin je navod monstruozan i politički potpuno deplasiran

Za komentar optužbi SDP-ovog vijećnika Danijela Radete pitali smo i pročelnika Josu Nekića kojega SDP-ovac optužuje da su “znali za problem osobe koja je sada u zatvoru”. No, Nekić izrijekom odbacuje ove optužbe, nazivajući Radetu “bezveznjakom”:

– Ono što je Radeta jučer napravio ispod svakog je minimuma ljudskog dostojanstva. Sto posto sam siguran da nema apsolutno nikakav dokaz, niti ga bilo tko može imati, a njegove navode obaraju i same činjenice s obzirom da dotična osoba radi u školi u kojoj su i psiholozi, pedagozi i učitelji koji se svakoga dana s njim druže. Iako poznajem dotičnog profesora, naše poznanstvo nije dublje i ne mogu iz svog dnevnog boravka znati tko je kakav i što radi. Radetin je navod monstruozan i politički potpuno deplasiran i usmjeren samo na privlačenje pozornosti. Radeta od sebe želi napraviti nekog heroja, a način na koji je jučer nastupio i rekao što je rekao samo pokazuje da je on jedan običan bezveznjak. To, molim vas, doslovno napišite, kazao nam je jutros Nekić, upozoravajući kako se, uz ovakvo ponašanje, Radeta ne bi ni trebao kandidirati za Sabor.

– I takav je čovjek onda na listi za Sabor i trebao bi donositi zakone kako bi štitio ugrožene članove našega društva, a pogledajte što ovdje radi. On zapravo radi protiv interesa oštećenih osoba jer, kada bi njegovi navodi išli u njihovu korist, u zakonu bi pisalo da o tome treba raspravljati u Saboru, na gradskim vijećima, županijskim skupštinama i u medijima. Međutim, da bi zaštitio žrtve zlostavljanja, zakon izrijekom kaže da su svi postupci oko toga tajni, upozorava Nekić.

No, smatra li primjerenim za jednog pročelnika dobacivanje iz klupe Danijelu Radeti “pi…ti materina?

– Nije primjereno, ali sam morao tako reagirati, svugdje u svijetu tu bi došla policija i odvela ga neka kaže što zna ili ga zatvorili zbog uznemiravanja javnosti. To je doslovno jedan idiotski postupak, poručuje Nekić SDP-ovom čelniku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...