HDZ-OVCI U ŠOKU Zašto se Kalmeta tako lako odriče svojih ljudi?

Kalmetina izjava HRT-u o tome kako smjena direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića, “stranci neće naštetiti” zvuči kao dobar vic jer svi  koji poznaju situaciju u HDZ-u, znaju da ova izjava nema nikakvog uporišta u stvarnosti. Naime, Dukić već mjesecima vedri i oblači kadrovima u Gradu Zadru i njegovim trgovačkim društvima i ustanovama, a nitko mu ništa ne može.

Kao figure na šahovskoj ploči smjenjuje dugogodišnje pročelnike, redom Kalmetine kadrove, i na njihovo mjesto dovodi svoje prijatelje i kumove. HDZ sve to nemoćno promatra, ali moraju šutjeti i diskretno rješavati situaciju jer javnost ne smije doznati da stranka puca po šavovima i da im Dukić radi sve veću štetu.

Naime, i za  Kalmetu kao predsjednika županijske organizacije, i za sve ostale koji pokušavaju sanirati političku štetu, u ovakvim je situacijama bolje šutjeti nego se izletavati djetinjastim izjavama o tome kako Dukićeve smjene “ne štete stranci”. Vraga ne štete! HDZ nikad nije bio u goroj situaciji, dolaze im izbori, proračun je blokiran i projekti stoje, a Dukić im kao na traci smjenjuje ljude. I to ne bilo koje, već one Kalmetine.

Da je kakvih marketinških stručnjaka  u Uredu gradonačelnika i u stranci, Dukiću bi netko napisao malo mudrije priopćenje od onog djetinjastog o razlozima Pešutove i Nekićeve smjene u kojemu navode: “Da ne bude zabune – ovo nisu smjene”. Nego što su? Unaprjeđenja?

Naime, Karlović je čovjek kojega je Kalmeta kao gradonačelnik Zadra za direktora Višnjika imenovao još 2014. godine, a ovaj je od Centra napravio čudo. Usporedimo li Višnjik s dvoranama u Splitu i Zagrebu te njihovim poslovnim rezultatima, brzo ćemo doći do zaključka o kojim je stvarnim razlozima smjene riječ te da oni nemaju veze s Aleksandrom Prijović. To su priče za malu djecu.

Kalmeta stoga zvuči pomalo naivno kada pokušava sanirati štetu Dukićevih smjena jer i budali je ovdje jasno da je riječ o situaciji u kojoj on kao čelnik Županijskog odbora samo stoji sa strane  nemoćno promatrajući kako im Dukić iza sebe ostavlja “spaljena sela”.

U HDZ-u se ovih dana stoga pitaju – zašto se Kalmeta ovako lako odriče svojih kadrova i zašto zatvara oči pred činjenicom da mu Dukić pred nosom smjenjuje najodanije kadrove, ljude koji su za njega podmetnuli leđa u najtežim situacjama?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...