GRAD OBROVAC: “Nema diskriminacije, uskršnje pakete ne dijelimo ni po spolu, ni po nacionalnoj pripadnosti, a ni po vjeroispovijesti”…

Iz Grada Obrovca obratili su se u objavi putem facebooka javnosti, svojim sugrađankama i sugrađanima, reagirajući kako su pojasnili, na neke negativne komentare u vezi podjele uskrsnica i uskršnjih paketa.

Tekst statusa prenosimo u cijelosti u nastavku teksta:

“Poštovane građanke i građani Grada Obrovca,
kao što je poznato, Grad Obrovac, zadnjih desetak godina, financira i, preko Udruge umirovljenika, dijeli božićne i uskršnje pakete umirovljenicima.
Sada je aktualna podjela uskršnjih paketa, koja je, bez ikakvog razloga pokrenula negativne komentare vezane za građane pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti i nekakve tobožnje diskriminacije naših stanovnika.
Naravno da nema nikakve diskriminacije, ni po spolu, ni po nacionalnoj pripadnosti, a ni po vjeroispovijesti. Imamo i vjernike koji slave i agnostike koji ne slave, a imamo i pripadnike muslimanske vjeroispovijesti. Naprosto se radi o tome da ljudi imaju svježe proizvode na svoj blagdan koji obilježavaju.
Budući da se paket daje za Uskrs (bilo katolički ili pravoslavni) i paket sadrži uskršnju šunku i uskršnju pogačicu, normalno je to bude dostupno par dana prije Uskrsa da se može svježe konzumirati na sam Uskrs.
Kako je ove godine vremenska razlika od mjesec dana između dva Uskrsa, ostavljena je mogućnost da umirovljenici pravoslavne vjeroispovijesti, koji to žele, svoje pakete preuzmu par dana prije pravoslavnog Uskrsa. Svi koji žele mogu pakete preuzeti i ranije.
I na kraju napomena da podjela paketa počinje u srijedu, 27.ožujka 2024., u 08:00 sati u obnovljenom Centru Tereza”- naveli su u fb objavi iz Grada Obrovca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...