DUBAI U ABA LIGI Maksimalan broj klubova iz iste države je šest!

Skupština ABA lige izglasala je ulazak Dubaija! “Za” – je glasalo devet od 11 članova vlasničke strukture, dok čelni ljudi Budućnosti nisu bili na sjednici održanoj u Zagrebu. Partizan Beograd nije glasao protiv, ali ni za ulazak ovog ambicioznog projekta.

Sastanak klubova počeo je točno u podne, a nakon gotovo dva sata rasprave definitivno je donesena odluka da se od jeseni vrata regionalnog natjecanja otvaraju Dubaiju.

To znači da će klub iz UAE biti dio ABA lige u razdoblju od sezone 2024/25 do sezone 2026/27. Uz mogućnost produžetka suradnje.

Dubai će platiti 2.5 milijuna eura godišnje kako bi mogao igrati ABA ligu.

ABA lig bit će proširena na 16 klubova. U tom sustavu bit će 13 klubova koji će izboriti ostanak, plus pobjednik ABA 2 lige, Dubai i pobjednik play-offa, koji će igrati protiv posljednjeplasirane momčadi i finalista drugog ranga regionalnog natjecanja.

Playoff će se igrati na dvije dobivene utakmice, a prednost domaćeg terena imat će momčad iz višeg ranga ABA lige. Maksimalan broj klubova po nacionalnom ključu bit će šest!

Dubai sad čeka službeni status u Euroligi. Prema prvim informacijama, Dubai bi jednu sezonu igrao u EuroCupu, kasnije bi se priključio i Euroligi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...