ČELNIK GV-a UPOZORAVA Grad ne može otvoriti Centar, pa će svečano otvoriti samo njegova vrata

S obzirom da Centar za mlade više nema radnu skupinu, u gradskom Upravnom odjelu za EU fondove kazali su nam kako u ovom trenutku stručne službe gradske uprave rade na pripremi svih aktivnosti za otvaranje Centra, te da će uskoro javnost obavijestiti javnost o daljnjim koracima, najavila je pročelnica Stefani Mikulec Perković.

Međutim, predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić, u tom pokušaju vidi samo zamagljivanje očiju javnosti modelom otvaranja Centra kojeg HDZ forsira samo zbog predizborne kampanje.

– Na Gradskom vijeću bit će 15 točaka, još ne znam koje jer nisu pripremljene, no zasad  Centar za mlade nije na dnevnom redu. Dogovoreno je da se ide s prijedlogom nadopune o zaključku radne skupine prema Ministarstvu kulture na davanje suglasnosti. Pretpostavljam da će, zbog kampanje za parlamentarne izbore, Centar otvoriti kao prostor, a ne kao ustanovu kako bi to prikazali kao svoj uspjeh, ali ne znam što im to uopće znači, ističe Vučetić, upozoravajući kako će Centar biti samo dio HDZ-ove kampanje u ovoj izbornoj jedinici.

– Oni će svečano otvoriti samo njegova vrata, drugo i ne mogu, jer ne vidim što bi se drugo i moglo napraviti s prostorom koji nije otvoren kao ustanova, a u koji će, prema Dukićevoj najavi, pustiti korisnike Centra. To je dio njihovih igara, ali pravna procedura zahtijeva osnivanje javne ustanove, o čemu računa vodi Gradsko vijeće, poručuje Vučetić uoči sjednice Vijeća 26. ožujka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...