Zbog ponavljanja prometnih prekršaja 46-godišnjaku oduzeto vozilo, uz prijedlog sudu da mu ga se trajno oduzme

U ponedjeljak, 12. veljače oko 13.45 u Zadru, na državnoj cesti DC-424 na predjelu Sv. Martina, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar u nadzoru prometa zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnjak.

– Daljnjim provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije te da se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja dok je ponuđen test na droge odbio. Obzirom da se radi o učestalom ponavljaču prekršaja iz članka 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ostvareni su zakonski uvjeti te je od prekršitelja privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao, uz prijedlog sudu za trajno oduzimanje istog, priopćila je zadarska policija.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije te je uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora. Nakon saslušanja određena mu je mjera zadržavanja u trajanju od 14 dana te je predan u zatvor u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...