U novom showu “Hell’s kitchen” i četvero kandidata iz Zadra, evo tko su

Sinoć je na RTL televiziji emitirana prva emisija showa “Hell’s kitchen”, novog uzbudljivog showa koji će otkriti sve tajne profesionalne kuhinje. Kandidati, njih 18, s iskustvom rada u kuhinji, ušetali su u svoju kulinarsku avanturu, a sad moraju dokazati da su spremni na zadatke i izazove koje je za njih pripremio chef Tom Gretić.

Među kandidatima ima i Zadrana i to Chiara Ožaković, Domagoj Čirjak,  Josip Šantek i Sara Marčina, donosi net.hr. 

Chiara Ožaković

Chiara dolazi iz Zadra, ima 24 godine i radi u azijskom fusion restoranu. U svom poslu, ističe, najviše voli dinamičnost, timski rad te prostor za učenje i napredak. Sebe opisuje kao marljivu, vedru osobu slobodna duha, iskrenu i upornu, a najveća mana joj je tvrdoglavost.

Kod svojih kolega u kuhinji najviše cijeni poštenje, iskrenu suradnju i marljivost, a nikako ne voli neurednost. Smatra se jako kompetitivnom osobom koja voli nove izazove te se nada da će u “Hell’s Kitchenu” moći pokazati sve što zna.

Svome bi timu, kaže, mogla doprinijeti brzinom, organiziranošću i timskom igrom. Kritike se ne boji, dapače, ističe kako se iz nje može puno toga naučiti. Kulinarski uzor joj je mama, a za pet godina voljela bi imati vlastitu konobu s dalmatinskim štihom u kojoj bi posluživala domaću hranu.

Domagoj Čirjak

Zadranin Domagoj ima 28 godina, kulinarstvo je za njega konstantno učenje, mogućnost napretka i inovacija, a dosad je već radio i kao voditelj kuhinje u fine dining bistrou. Sebe opisuje kao osobu koja je samouvjerena, komunikativna, nesebična, znatiželjna, ambiciozna i perfekcionist, a njegovi idealni kolege u kuhinji trebali bi biti odani, kolegijalni i uredni. Ističe kako je u životu vrlo natjecateljski nastrojen, a dobro funkcionira i pod stresom jer ga on uvijek tjera naprijed ka ostvarenju novih ciljeva.

Uzor mu je Gordon Ramsay jer je, gledajući njega, naučio puno o kulinarskim tehnikama i procesima prigotovljavanja jela, a ističe kako mu je uspio dočarati i prenijeti strast za kuhanjem.

U “Hell’s Kitchen” se prijavio jer se želio okušati u novom izazovu, upoznati nove ljude koji dijele istu strast, veseli se napretku, a privukla ga je i novčana nagrada. Smatra da ga od ostalih kandidata može izdvojiti staloženost, mirna glava čak i pod pritiskom, hrabrost i samostalnost u radu.

U budućnosti bi volio raditi kao privatni kuhar za poznate osobe u svijetu, a omiljena vrsta hrane su mu tapasi.

Josip Šantek

Josip dolazi iz Bibinja i ima 32 godine. Trenutačno radi kao šef kuhinje jednog hotela. U njegovoj profesiji najviše ga motivira puno posla i dobra ekipa u kuhinji. Sebe smatra pozitivnom i upornom osobom, ali je i tvrdoglav. Kod kolega najviše cijeni timski rad, a najviše ga može razljutiti nemar. Kaže kako nastoji konkurirati drugima i pokazati svoje znanje jer bez toga nema napredovanja, a ”zdrav” natjecateljski duh i tjera druge ljude da se trude još više, no ne voli se hvaliti svojim znanjem.

Konstruktivna kritika, ističe, uvijek dobro dođe jer ukazuje na greške i ispravlja ih. Svojim najvećim kulinarskim umijećem smatra pripremu ribljih jela. U show se prijavio jer bi želio pobijediti i dokazati da je jedan od najboljih iako je već 13 godina vegan!

U budućnosti se vidi kao kuhar s Michelinovom zvjezdicom.

Sara Marčina

Sara dolazi iz Zadra i ima 23 godine. U svom poslu kuharice najviše voli kreativnost, pozitivan stres i rad s ljudima. Za sebe kaže da je otkačena osoba koja voli dobru zezanciju, vrijedna, radišna, ambiciozna i povjerljiva. U kuhinji najviše cijeni kolege koji su spremni pomoći i podijeliti svoje znanje te imaju razumijevanja za druge, a ne tolerira samodopadnost i podcjenjivanje. Ne smatra se jako kompetitivnom osobom, ističe kako voli istaknuti svoje vrline, ali nikad nauštrb drugih.

Rad u stresnim situacijama nije joj stran te smatra kako se s njim jako dobro nosi. Najviše joj leže dalmatinska i francuska kuhinja, a među jelima koje najviše voli spremati su razne vrste rižota, kruh te sve vrste tijesta i tjestenine. U “Hell’s Kitchen” se prijavila jer je željela vidjeti koliku razinu motivacije i snage ima za sudjelovanje u jednom tako velikom showu.

Smatra da je njezina prednost u kuhinji to što je odgovorna, marljiva, brza te željna novih znanja. U budućnosti se vidi kao voditeljica restorana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...