Šime Erlić o napadu na SDP-ovce: “Ne želim da se na temelju ove jedne situacije od Zadra stvara grad slučaj jer on to nije”

– Oštro osuđujemo svaki oblik napada na predstavnike bilo koga u gradu, riječi su koje je danas u sklopu radnog posjeta gradu Zadru i Zadarskoj županiji uputio ministar regionalnog razvoja i EU fondova ujedno i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Šime Erlić.

Naime, zadarske je novinare zanimao njegov komentar na napad na Daniela Radetu i Peđu Grbina koji se dogodio u petak u Zadru.

– Bilo koji oblik nasilja je nedopustiv posebice prema političarima koji su javno izabrani da predstavljaju građane i da izražavaju svoje mišljenje. Možemo se ne slagati s nekim mišljenjima, ali bez upotrebe sile ili bilo kakvog nasilja. Oko toga smo se jasno pozicionirali i ja se nadam da će se smiriti ta situacija. Napad najoštrije osuđujemo i apeliramo prema policiji da se to što prije ispita i razriješi, nastavio je Erlić u istom tonu.

Na pitanje da li je napravljen ijedan sigurnosni propust kazao je kako je policija postupala sukladno svojoj nadležnosti u oba napada.

– Apeliram na odgovorno ponašanje političara. Ne želim da se na temelju ove jedne situacije od Zadra stvara grad slučaj jer on to nije. U Zadru koliko ja znam nikad nije bio zabilježen nijedan slučaj napada na političara. Trebamo smiriti loptu i ne trebamo radikalizirati političku situaciju u Zadru, to nema smisla. Predsjednik gradske organizacije SDP-a kontinuirano kroz zadnjih godinu dana komunicira i zaoštrava sukob na osobnoj razini s dijelovima navijačke skupine. Osobno smatram da takva situacija i retorika nema smisla, poručio je Erlić.

Istaknuo je i kako donošenje proračuna nema veze sa time, posebice jer su kroz isti ispoštovani svi SDP-ovi zahtjevi.

– Proračun je razvojni akt grada u kojem su ispoštovani svi zahtjevi SDP-a da se isti donese. Međutim, tražiti politički prostor da se u eter stavljaju teme otprije 50 godina, otprije mog rođenja i da mi tu sada raspravljamo o ustašama i partizanima kad imamo priliku pričati o 43 milijuna eura i o tome kako ćemo ih utrošiti za razvoj grada Zadra je nasilno vraćanje ovih tema u eter, kazao je Erlić. S njim se složio i gradonačelnik Branko Dukić kazavši kako ne podržava nikoga tko proračun smatra političkom borbom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...