PRIMANJE PREKO VEZE? Denis Karlović: “Nema govora o tome, nedostaju nam čistačice!”

Denis Karlović istaknuo je kako je zadovoljan poslovanjem ŠC Višnjik – kojem je direktor. Smatra kako plaće djelatnika nisu pretjerano velike, ali da su redovite. U razgovoru nam je spomenuo i KK Zadar.

– Preliminarni rezultati ŠC Višnjik govore da ćemo i 2024. godine biti u plusu – iako još nismo gotovi s bilancom za prošlu godinu. Deveta je to godina u nizu da poslujemo pozitivno – svaku godinu povećavamo naše prihode s raznim sportskim i zabavnim događajima. Jučer smo imali reviziju – koliki će točno plus biti – to ne znam, ali je ista pokazala odlično poslovanje ŠC Višnjik – nikad bolje. Sve je to rezultiralo povećanjem prihoda, govori Karlović i nastavlja:

Imamo ukupno 58 zaposlenika u ŠC Višnjik – koji su zaposleni po sektorima. Ono što bih istaknuo, jest, kada sam došao u ŠC Višnjik, prije deset godina – bilo je zaposleno 50 djelatnika. Obim posla u odnosu na prije povećan je za 80-ak posto. Imamo dvadeset pet objekata, imamo bazen, odnosno, strojarnicu – koja radi 24 sata. Ne možemo govoriti kako trenutno imamo višak djelatnika,  nastavio je o plaćama:

Od svih gradskih firmi – najbolje, najatraktivnije i najugodnije okruženje za djelatnike – jest rad u ŠC Višnjik. Razlog tomu jest sportska infrastruktura na kojoj boravi puno građana. Dolaze nam vrhunski sportaši, veliki sportski i zabavni događaji, tako da je sigurno bolje raditi u ŠC Višnjik – nego u Odvodnji ili Vodovodu. Problem je, ali ne samo u ŠC Višnjik, već i u svim gradskim firmama, da se i pored toga što se plaće dižu, one su još uvijek niske. Pratimo zakone u kojima je država već dva- tri puta dizala minimalne plaće, govori kako su plaće redovite:

Ali i te minimalne plaće su podignute pedesetak eura, dakle, nije to ona najniža plaća koja je propisana, ali plaće su redovne. Ostvarujemo prihode i volio bih da su plaće veće, ali ne za sebe – već za djelatnike. Treba biti realan – ljudi s takvim plaćama teško žive. Što se tiče izvršavanja radnih zadataka – za sve događaje koje smo organizirali – dobili smo pohvale, o primanju novih djelatnika govori:

Primamo djelatnike po određenom događaju. Godišnje organiziramo 500 dječjih rođendana na bazenu – zbog čega zaposlimo određenih broj djelatnika koje plaćamo po satu. Dakle, honorarno, odgovara je li se u ŠC Višnjik zapošljava preko veze:

– Nema govora o tome! Ma kakva veza! Trenutno nam nedostaju djelatnici određenih profila. Prije svega čistačice, kojih je teško naći. Iz razloga jer čistačice sigurno u nekoj privatnoj firmi zarađuju 40 posto više nego što bi imale ovdje. Nedostaju nam i djelatnici na bazenu. I mi smo suočeni s odlaskom kvalitetnih djelatnika koji odlaze vani na druga radna mjesta – za veće plaće. U protekla tri mjeseca smo tako izgubili – četiri vrlo kvalitetna djelatnika, o dugovanju KK Zadra prema ŠC Višnjik ističe:

U otvorenoj smo komunikaciji s Upravom KK Zadar – s direktoricom i novim predsjednikom Nadzornog odbora. Naći ćemo u sljedećem periodu rješenje. Krajem prošle godine počelo se s plaćanjem i pokrivanjem faktura. Napravio se korak prema naprijed – kod KK Zadar vidim želju kako bi se problem riješio. Ali želja postoji i kod našeg zajedničkog vlasnika Grada Zadra – mislim da će se sve riješiti na jedno veliko zadovoljstvo. Sistem rješavanja duga je već dogovoren. Nešto će se rješavati kroz realizaciju projekata – ali nešto će platiti i KK Zadar, zaključio je Denis Karlović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...