PAO DOGOVOR Sastanak direktora Čistoće i Eko Zadra s predstavnicima slovenske tvrtke Riko: U iduću srijedu počinje probna odvožnja smeća u Biljane Donje

U Centru za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim danas je održan sastanak predstavnika slovenske tvrtke Riko s direktorima gradskih tvrtki Čistoća i Eko Zadar. Najvažniji je zaključak sastanka termin probnog odvoza komunalnog otpada u Centar, a to je – iduća srijeda. 

Time konačno započinje realizacija projekta vrijednog 87,2 milijuna eura koji će donijeti niz novina u gospodarenju otpadom u gradovima i općinama Zadarske županije s obzirom da je dogovoreno da i općine dovoze svoj otpad na preradu u Centar. U Čistći nam kaću kako je plan i bio prve kamione prema Biljanima Donjim uputiti u drugoj polovici veljače, što će se ovih dana i realizirati.  

Pun kapacitet odvoza očekuje se u lipnju i srpnju  s obzirom da je rok dovršetka probnog rada Centra krajem srpnja. Nakon toga sljedi zatvaranje svih odlagališta te će se otpad odvoziti isključivo u Centar  u Biljanima Donjim. Krstičević nam kaže kako je zadovoljan dogovorom sa Slovencima koji su bili izvođač radova te da započinju s pripremama za odvoz otpada. 

– U početku ćemo ići s manjim količinama otpada te ga polako povećavati nakon što vidimo kako to funkcionira. Nakon Uskrsa plan nam je svakoga tjedna odvoziti početnih 100 tona, a onda sve više i više. Obišli smo Centar i dosta izgleda reprezentativno, a i Slovenci su zadovoljni tempom dovršetka i početkom probnog rada, kaže direktor Krstičević, ističuči kako je zadovoljan ovakvim razvojem situacije.

Naime, odvoz  otpada u Biljane bio i uvjet oporbenih gradskih vijećnika koji nisu htjeli glasvati za korekciju cijena odvoza smeća sve dok se deponij u Diklu ne zatvori te smeće kompletno ne odvozi u Biljane Donje.

– Ta bi se odluka trebala izglasati u ožujku i nadam se da će do toga jer ovdje je riječ o prijeko potrebnom usklađenju sa zakonom, zaključuje  Krstičević. 

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...