OPTUŽBA ZA KRAĐU Sutkinji Tini Grgas po četvrti put produljena suspenzija

Sutkinji Trgovačkog suda u Zadru, Tini Grgas, po četvrti je put produljena stegovna mjera suspenzije. Odluka je to sa zadnje sjednice Državnog sudbenog vijeća koje navodi kako se sutkinji “produljuje privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 19. veljače 2024.”.

Riječ je o sutkinji protiv koje je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu 13. siječnja prošle godine podiglo optužnicu zbog sumnje da je »u kolovozu i rujnu 2022. godine u Zadru, u prodavaonici jednog trgovačkog društva unutar trgovačkog centra, u dva navrata iskoristila nepažnju osoblja te uzela razne odjevne predmete tako da je s njih skinula sigurnosne etikete i zaštitu, a potom ih sakrila i odnijela čime je oštetila trgovačko društvo za ukupan iznos od 2.012,07 kuna (267,04 eura)«.

Ova odluka praktički znači da je Grgas iz sudnice udaljena za još jedno tromjesečje, ali da i dalje prima polovicu plaće, kao i svi suspendirani zadarski suci o kojima smo nedavno pisali. Iako su pod stegovnom mjerom udaljenja od sudačke dužnosti, imaju i dalje solidna primanja s obzirom da je prosječna plaća općinskih sudaca oko 2.200 eura, a trgovačkih sudaca još više. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...