LEGENDA HAJDUKA Dražen Mužinić: “Rijeka ima kompleks Hajduka, jer želi biti ‘majstor s mora’!”

Legenda Hajduka – Dražen Mužinić (71), nije zadovoljan igrom splitske momčadi jučer na gostovanju kod Varaždina – u utakmici u kojoj je momčad Mislava Karoglana odigrala samo skromnih (1:1).

– Činjenica jest da se prvenstva osvajaju na malim utakmicama. Ne smiješ sebi dozvoliti kiks protiv Varaždina. Hajduk, eventualno, može izgubiti protiv Dinama i Rijeke, ali protiv ostalih klubova ne smije dozvoliti prosipanje bodova. Hajduk je jučer izgubio dva boda – najbolje bi bilo kad bi današnja utakmica Dinamo – Rijeka završila neriješeno. Teško je prognozirati ishod jer Dinamo se digao, a Rijeka igra dobro, bez nekog većeg pritiska, govori popularni Frfa i nastavlja o omladinskom pogonu:

Veseli me jer juniori koji ulaze u igru – su među najboljima na svakoj utakmici. To mi daje za pravo kazati – da se Hajduk mora okrenuti svojoj ‘dici’. Na klupi Hajduka sjede igrači koji su skupo plaćeni, dok se ‘dica’ Hajduka šalju u druge klubove. Takva klupska politika nije dugoročno dobra. Kad gledam Aleksandra Trajkovskog i neke druge, koji koštaju stotine tisuća eura – preskupi su to igrači s obzirom na igre koje pružaju. Za te novce si na klupu mogao staviti juniore i ne bi ništa ‘falija’, Mužinić se dotaknuo i naslova prvaka Hrvatske kojeg Hajduk čeka predugo:

Hajduk već dugo čeka naslov. Ako ove godine ne osvojimo prvenstvo neće biti dobro – jer neće biti novca kako bi se zaustavili najbolji igrači, a ova ‘dica’ su se ‘rasturila’ svugdje naokolo. Pružila se izvanredna prilika Hajduku – Dinamo je bio nikad gori, ali se sad diže. Činjenica jest da današnja Uprava Hajduka – hoće na brzinu i pod svaku cijenu osvojiti prvenstvo, o igri Marka Livaje govori:

Ne vidiš Livaju nigdje pa ti riješi utakmicu. Jednog takvog igrača možeš trpjeti. Nije Livaji lako, jer se svi oslanjaju na njega kako bi riješio utakmicu. Primjećujem da je u laganom padu, da su ga protivnici pročitali te da ga dupliraju, o nedavnom vrijeđanju u Rijeci, kad su se s tribina dvorane Mladost, na futsal utakmici čuli sramotni stihovi “umri Livaja”, Mužinić je iskreno odgovorio:

– Sramotno je da se takve stvari pojavljuju na našim stadionima. Ne moraš voljeti – ali moraš poštovati! Protivnik sam toga i onda kad Torcida viče “ubij, ubij”! Treba sportski navijati za svoj klub, ali bez vrijeđanja i podcjenjivanja protivnika. To je sad postalo kao ‘špranca’ u Rijeci. Od svojih juniorskih dana pa nadalje – znam da Rijeka ima kompleks Hajduka, jer oni žele biti ‘majstori s mora’ – a to nisu nikada bili, niti će biti! I to je jedan veliki kompleks svih u Rijeci. Hoće li mi Riječani zamjeriti? Neka mi zamjere, ali ja znam da je to tako. Nije to od jučer ili danas – tako je već šezdeset godina otkad se igra u Rijeci, za kraj je poručio:

– Torcida je ljubav. To je čudo! Sto puta sam rekao – netko vjeruje u Boga, netko u partiju, ali oni koji vjeruju u Hajduka su najveći vjernici, zaključio je Dražen Mužinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...