KRITIKA NO Ivica Obad: “Ispada da samo dižu ruku, što ne biraju direktora?”

Bivši košarkaš Zadra Ivica Obad (67) – ne propušta nijednu utakmicu u dvorani Krešimir Ćosić, pretežno u društvu sportskog direktora Denisa Pleslića.

Zadovoljan je rezultatom – igrača trenera Danijela Jusupa u ABA ligi.

– Zadar igra odlično – s obzirom na sve povrede koje su ga pratile. Nadam se da će uspjeti zadržati peto mjesto, ali iskorak prema naprijed se vidi, govori Obad i pita se:

Ali što ćemo ‘sutra’? Zadar nema domaćeg igrača kojeg je izbacio – te se ponavlja uvijek ista priča. Smatram da Danijel Jusup mora dati više prostora Krševanu Klarici – zbog nekih igrača koji su dovedeni za mizerne novce, da ih sada ne imenujem. Klarica zavrjeđuje više pažnje nego oni. Za mene prednost mora imati igrač – koji ima potencijal i koji će ‘sutra’ biti osovina momčadi, osvrnuo se i na četvrtfinale Kupa Krešimir Ćosić:

Teško je predvidjeti jer i Split i Zadar imaju svojih bljeskova, ali i padova. Realno govoreći, ritam utakmica je nezgodan – to je susret koji se morao igrati u finalu. Zadar ima dvojicu igrača koji su klasa – Dario Drežnjak i Marko Ramljak, i jednog ekstra kvalitete – Luka Božić. Karlo Žganec odradi svoje dosta dobro, a i Lovro Mazalin je proigrao. Jusup odradi rezultat i ‘skidam mu kapu’ na tome, ali kad ode – ostaje pustoš, potom je uputio kritiku klupskom Nadzornom odboru:

Nadzorni odbor nadzire – ali što nadzire? Kažu da NO nije posao – donijeti novac. Smatram da bi oni trebali biti ljudi – koji mogu lobirati oko novca kako bi pomogli Klubu. Rok Stipčević je na čelu NO, zbog onoga što je napravio kroz karijeru neka bude – ali što on može promijeniti? Zašto ne biraju direktora – što čekaju? Ispada da samo dižu ruku! Vana Dundov odrađuje svoje, godinama je u Klubu i dobro je što nekako to popunjava. Ali ozbiljan Klub mora imati direktora, zaključuje Ivica Obad.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...