IGRAJU ODLIČNO, Josipa Zanki: “Od malih nogu sam u košarci!”

Pozitivan niz košarkašica Zadra nastavljen je i nakon utakmice 11. kola drugog ranga natjecanja – Prva hrvatske liga skupina B.
Zadranke – pod vostvom trenerice Josipe Zanki, u Varaždinu su rezultatom 43:61 bile bolje od ekipe Eco Net.
U sljedećem kolu domaćini su Gospiću, utakmica je zakazana 17. ili 18. veljače.
Josipa Zanki zadovoljna je igrom, posebno u obrambenom dijelu, ali kako ističe, prostora za napredak još ima.
– Dogovorili smo da ćemo u prvoj četvrtini pokušati odraditi neke taktičke stvari – koje posljednja dva tjedna nismo stigli vježbati na treninzima. Naime, bili smo nekompletni jer su cure imale ispite, a nekoliko ih je bilo i bolesno. Upravo iz tog razloga domaćin je u prvoj četvrtini imao vodstvo 16:12. Nakon toga smo se u nastavku vratili našoj uobičajenoj igri i napravili veliku prednost. U posljednjoj četvrtini odlučili smo opet uigravati taktiku – za koju mislimo da će nam biti od koristi u Ligi za prvaka. Zadovoljna sam prikazanom igrom, ali ima još dosta prostora za napredak. Više od pobjede veseli me igra u obrani, koja je bila na dobroj razini jer samo kvalitetnom obranom se otvara i dobar napadu, analizira Zanki, kojoj je želja dati priliku i igračicama s manjom minutažom:
Matematički smo osigurali igranje u Ligi za prvaka. U preostale četiri utakmice moramo se što bolje pripremiti – prvenstveno u taktičkom dijelu. Nastojat ću pružiti šansu i igračicama koje su manje igrale – iz razloga ako nam u Ligi za prvaka bude potrebna šira rotacija, vrijedna trenerica za kraj je poručila:
– Od malih nogu sam u košarci. Želja mi je da moje igračice prođu – barem minimalno onoga što sam prošla, ali se nadam da će proći i više. Uz puno odricanja, sport puno toga kroz život i pruža. Želim da sazrijevaju kroz pobjede i poraze jer će dobiti ne samo sportsko iskustvo – nego i životno. Ali i prijatelje za cijeli život, zaključuje Josipa Zanki.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...