HITNA INTERVENCIJA Suprug je ostavio s četvero djece, od kojih troje teško bolesno; Biloglav hitno sazvao Komisiju i dodijeljen joj je stan

Neimaština i bolest troje od ukupno četvero djece obilježila je život jedne naše sugrađanke, a zadnji udarac zadao joj je odlazak supruga koji je ostavio nju i djecu. Umjesto da joj bude potpora u ovoj potresnoj životnoj situaciji, njen suprug nije se htio ili mogao nositi s ovom situacijom te ih je sve napustio.

Samu, u teškim materijalnim prilikama i psihički na rubu, spasila je Komisija za dodjelu u najam gradskih stanova koja je brzo intervenirala i dodijelila joj stan. Predsjednik komisije, DP-ov Damir Biloglav, hitno je sazvao sve članove Komisije te je konsenzusom odlučeno da ova samohrana majka odmah mora dobiti stan:

– U isto nam se vrijeme dogodila i situacija koja nam je omogućila dodjelu ovog stana. Naime, obitelj kojoj je preminuo jedan član iz većeg je socijalnog stana otišla u manji. Tu moram napomenuti da su bili vrlo korektni i bez problema pristali na preseljenje u ovaj manji stan, čime nam se oslobodio stan od šezdesetak kvadrata koji smo odmah dodijelili ovoj samohranoj majci. Riječ je o teškoj životnoj situaciji majke četvero malodobne djece, od kojih je čak troje bolesno, zbog čega smo ovaj slučaj rješavali po hitnom postupku, kaže Biloglav, napominjući kako mu je drago da je kao predsjednik Komisije imao priliku već na početku svojega mandata pomoći ovoj obitelji.

– Suprug ju je napustio, našla se je na ulici i nakon toga jedva našla stan u podstanarstvu jer tko će primiti samohranu majku četvero djece!? Međutim, u njenim materijalnim prilikama podstanarstvo joj je postalo nemoguća situacija te smo joj dodijelili ovaj gradski stan. Također po hitnom postupku, ovih smo dana riješili i stan još jednoj samohranoj majci koja je dugo godina na bolovanju s minimalnim prihodima, a ima dijete s posebnim potrebama. I to je jedna vrlo potresna životna situacija te smo odmah intervenirali dodjelom malog stana od 30 kvadrata, što je njih spasilo, kazao na je Biloglav.

Ova dva najnovija slučaja pokazuju koliko je važan rad Komisije za dodjelu u najam gradskih stanova te zašto njen predsjednik pokušava obznaniti imena korisnika kako bi slučajevi poput ove dvije samohrane majke dobili prioritet.

– Svega sam se nagledao otkako sam preuzeo Komisiju, no ovo su dvije doista očajne situacije i upravo zato se zalažem za što pravednije kriterije dodjele. Jer lista korisnika socijalnih stanova nije Sveto pismo, dapače, ona se mora korigirati budući da se u četiri godine mnogim korisnicima materijalna situacija znatno poboljšava te više nemaju pravo na socijalni stan. S druge strane, imate ljudi poput ove dvije samohrane majke kojima se život urušio, a nisu se Gradu javile u vrijeme samog formiranja liste, na što onda moraju čekati naredne četiri godine. Srećom,  Komisija ima ovlasti brzo intervenirati i pomoći im dodjelom stana, poručuje na kraju Biloglav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...