Dina Levačić plivačica godine u izboru Međunarodnog saveza za plivanje na otvorenim vodama

Međunarodni savez za plivanje na otvorenim vodama (WOWSA) proglasio je hrvatsku daljinsku plivačicu Dinu Levačić najboljom u 2023. godini, javlja Hrvatski olimpijski odbor.

Uz glasove izbornog povjerenstva, sastavljenog od plivača na otvorenim vodama iz cijelog svijeta, izboru Dine Levačić pomogli su i glasovi sportske javnosti. Dinini pothvati u 2023. godini – preplivavanje Cookovog prolaza, Galway baya, Fastnet Rocka, Bristolskog kanala (zaljeva) – prevagnuli su za dobivanje ovog vrijednog priznanja. Na taj je način sjajna Splićanka, najmlađa plivačica koja je preplivala sedam legendarnih svjetskih tjesnaca (“Oceanovih 7”), stavila Hrvatsku na najviše mjesto ovog izbora, ispred predstavnika SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Irske i brojnih drugih.

– Iznimna mi je čast što sam izabrana za najbolju u 2023. godini. Iako ovo što radim ne radim zbog nagrada, uvijek je lijepo biti priznat od strane struke i zajednice kojoj pripadam. Moram se zahvaliti svim ljudima koji stoje iza mene i koji su uz mene bili na ovom putu. Iako na kraju samo moje ime stoji iza svega, bez njih sigurno ništa ne bi bilo moguće. Jako mi je drago što predstavljam Hrvatsku u ovom sportu i nadam se kako će moji rezultati i dostignuća biti inspiracija drugima da se bave ovim lijepim poslom, prokomentirala je nagradu 27-godišnja Dina Levačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...