DALMATINSKI DERBI Danijel Jusup: “Ne želim gledati raspored, dalje od toga, ma kakvi!”

Košarkaši Zadra sutra su od 19 sati u dvorani Krešimir Ćosić domaćini Splitu u susretu 21. kola ABA lige. Utakmicu će suditi Milivoje Jovčić i Vladimir Vesković (Srbija) i Vojislav Lepetić (Crna Gora).

Na ljestvici šest kola prije kraja regionalnog natjecanja, Zadar zauzima peto mjesto s omjerom 11-9, dok je Split deveti s učinkom 9-11.

Dalmatinski derbi najavio je trener Zadra Danijel Jusup – koji je još jednom pohvalio navijače te ih pozvao da u što većem broju napune Krešin dom.

– Utakmica sa Splitom je teška i važna. S njima već dvije godine “ratujemo” i borimo se na parketu. Napravili smo jedan malo jači mikro ciklus – te smo ovu pauzu iskoristili kako bi malo spustili formu. To se moglo i vidjeti na susretu protiv Škrljeva. Imali smo igrače koji su nam bili dostupni, a i one koji su bili u reprezentaciji. Uvijek pauza donosi upitnike, ali kako nama tako i drugim momčadima. Split ima izuzetno kvalitetne šutere u Shannonu Shorteru i Toniju Perkoviću. Amerikanci im dominiraju u kreaciji i vrlo su im bitni. Poznajemo se i jedni i drugi – taktičke varijante i izmjene moramo napraviti koncentrirano – te se moramo boriti i pokušati kroz kvalitetnu obranu, ali i dobar napad – doći do pozitivnog rezultata, iskusni stručnjak očekuje da će spreman za igru biti i Juan Davis:

Svi su igrači spremni, jedino je Juan Davis imao problem s ložom – zato i nije igrao protiv Škrljeva. Vjerujem kako će Juan do sutra biti spreman, Jusup nije htio previše kalkulirati o poretku na ljestvici, na kojoj je Zadar trenutno peti.

– Na kraju se ćemo sve zbrojiti! Igrače učim – a i sam sebe tjeram, da uopće ne gledam ljestvicu, već samo sljedeći trening i utakmicu! Sve se to može okrenuti gore-dolje. Moramo biti skromni – s obje noge na zemlji, to je jedini put kako bi nastavili s dobrim rezultatima. Ne želim ni gledati raspored, već samo iduću utakmicu, to nas je i dovelo do ovoga gdje smo sada. Dalje od toga – ma kakvi! Svaka utakmica je priča za sebe, zaključio je Danijel Jusup.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...