CENTAR (NI)JE ZA MLADE Damir Biloglav (DP): Ostavke pokazuju da ni Dukić ni pročelnica Bušić ne znaju što bi s Centrom

Nakon vijesti o ostavkama trojice članova radne skupine Centra za mlade, Morane  Rogić Vihar, Ive Župan i Vinka Radovčića, reagirao je gradski vijećnik Domovinskog pokreta i predsjednik  županijske organizacije ove stranke, dr. Damir Biloglav, upozoravajući kako je bilo samo pitanje vremena kada će se ovako nešto dogoditi. Biloglav kaže kako je Grad odgovoran za ovakvu situaciju jer je “sve od početka realizacije projekta krivo napravljeno”:

– Bila je to dobra ideja, ali je već u startu propala. Riječ je o izvrsnom projektu starom 20 godina kojega je pokrenuo dr. Zlatko Miliša, a zbog čega smo svi bili sretni da će se kroz ovaj centar realizirati ideja o ustanovi namijenjenoj upravo mladima. Međutim, sve se raspalo kao kula od karata jer se sve ovo vrijeme radi potpuno krivo. Očito je da ljudi koji upravljaju gradom, a tu ponajprije mislim na gradonačelnika Branka Dukića i pročelnicu za kulturu Dinu Bušić, na kraju ne znaju što bi napravili s Centrom. Sasvim su se udaljili od izvorne ideje i namjene Centra te krenuli u sasvim drugi put koji, kako vidimo i po ovm ostavkama, ne vodi nigdje. Jer, umjesto da ovo doista bude ustanova za djecu i mlade s različitim problemima, a vidimo što nam se danas događa s mladima, Grad ustraje na nekakvm centru nezavisne kulturne scene. Svi ipak  vidimo da su mladi ovdje na kraju i da je Grad za njih najmanje briga, ističe Biloglav, napominjući kako je na to već upozoravao gradonačelnika.

– Poručio sam mu da ću podržati proračun uz uvjet da, ukoliko već ne radimo Centar za mlade na jedini pravi način, onda napravimo dvije ustanove jer tamo ima puno prostora, čak 4.500 kvadrata. Tada bi imali ustanovu i za mlade i još jednu za Dinu Bušić i njezinu nezavisnu kulturu, poručuje Biloglav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...