Angelo Žilić, županijski vijećnik: “Što je to moralna odgovornost u Hrvatskoj?”

Angelo Žilić, županijski vijećnik stranke Hrvatsko Bilo, poslao je svoje reagiranje vezano uz slučaj sutkinje iz Zadra. Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Što je to moralna odgovornost u Hrvatskoj?

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je oslobodio sutkinju Trgovačkog suda u Zadru zbog njene RASTRESENOSTI, zbog korone, zbog kompliciranog predmeta koji joj je dodijeljen, sestrinim problemima…

Bravo!

Danas ste sa ovim pljunuli u lice svim građanima Lijepe naše koji baš kao i ova sutkinja kleptomanka, koja je priznala da je išetala iz dućana ne plativši artikle, imaju svoje životne probleme i križ koji moraju nositi pa velikoj većini ne pada na pamet krasti ili kako je to izgleda danas moderno reći – išetati se iz dućana ne plativši artikle!

Dotična se još usuđuje sebe predstavljati kao žrtvu koja ima PTSP svaki put kad ide u šoping!

Do kud seže ljudska glupost i ima li joj uopće granica?

Hoće li dotična, pozivajući se na svoju povrijeđenu moralnu odgovornost jer je prema njenim riječima išetala iz trgovine bez da je odjeću platila, podnijeti neopozivu ostavku na mjesto sutkinje Trgovačkog suda u Zadru i tako pokazati i dokazati da joj je ostao i tračak moralnosti ili će nastaviti i dalje obnašati jednu časnu sudsku dužnost i dijeliti moralne, zakonske i druge presude s obzirom na njeno “išetavanje sa neplaćenom robom” ??

Normalno da neće jer izgleda da pojam moralne odgovornosti u našoj državi ne postoji ili ne predstavlja zapravo ono što bi trebalo predstavljati.

U Japanu ministar prometa podnosi ostavku zbog moralne odgovornosti ako brzi vlak zakasni samo jednu sekundu. U našoj domovini ministri, predsjednici vlada, saborski zastupnici, direktori javnih poduzeća i mnogi drugi su nedodirljivi. Za njih je pojam moralne odgovornosti izaći pred mikrofon i reći da nisu znali, da se ne sjećaju ili da se protiv njih vrši medijska hajka.

Mi obični građani ćemo i dalje raditi kako bi preživjeli u ovom surovom svijetu, sa hrpom svojih privatnih problema i nitko nas ništa ne pita osim onu jednu nedjelju kad imamo pravo glasa pokazat nezadovoljstvo na ispravan način.

Nemojte propustiti taj dan i dopustit da ovakve “moralne” osobe rade budale od cijelog našeg društva.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...