Zadar teškom mukom nakon drame pobijedio Cedevitu Junior!

Košarkaši Zadra u izjednačenoj utakmici i neizvjesnoj završnici utakmice 19. kola FAVBET Premijer lige pobijedili su u Zagrebu domaću Cedevitu Junior rezultatom 97:101 (24:25, 26:25, 24:27, 23:24). Momčad Danijela Jusupa pobjednički je krenula u novoj kalendarskoj godini te ostaje na čelu poretka kao jedina momčad sa samo jednim porazom.

STATISTIKA

Zadar je u Zagreb stigao bez ozlijeđenog kapetana Marka Ramljaka, a njegovo mjesto u početnoj postavi zauzeo je Patrik Jambrović. I dalje je to prilično jaka petorka, s Mazalinom na klupi, dok je Damir Mulaomerović među rezervama ostavio najnovije pojačanje Lukea Youngea. Nije mogao biti prezadovoljan otvaranjem utakmice, u kojoj je Zadar poveo 3:8, ali minuta odmora urodila je plodom i „vitamini“ iz nekoliko dobrih obrana i brzih kontri stižu do 10:10.

Krenula je domaćine i trica, pogodili su čak 6 od prvih 8 pokušaja, a Zadar je donekle strpljivijom igrom ipak otišao na prvi odmor s vodstvom 24:25. Raspoložen je u zadarskom dresu bio Jambrović s 9 poena, dok je Božić imao četiri skoka, uz vrlo loš šut 2-8.

FOTO: Marin Sušić | KK Cedevita junior

Kapetan Dario Drežnjak na utakmici 19. kola FavBet Premijer lige između KK Cedevita Junior i KK Zadar u Domu sportova

Drugu četvrtinu s jednim poenom razlike dobili su domaćini, pa se na odmor otišlo rezultatom 50:50. Kada im je pao postotak šuta za tricu probleme su Zadranima radili brzi Amerikanci Allen i Luke. Jusup je tražio rješenja s klupe, dobro su reagirali Mekić i Mazalin, a u zadnjem napadu skoro izgubljenu loptu uhvatio je Žganec i sa sirenom uspio poništiti vodstvo Cedevite Junior.

Mučio se Zadar i u trećoj četvrtini, s tom razlikom da se „probudio“ Božić. Nakon poena uz dodatno slobodno bacanje ubacio je tri trice, došao do brojke od 20 poena i Zadru donio vodstvo 67:73. Opet je Wade tricom skoro anulirao prednost Zadra (74:75) i opet je Žganec s istekom vremena bio precizan za 74:77.

Cedevita Junior uspjela je zadržati Zadar na najviše šest poena razlike, koristeći lošije izvedene napade gostiju za brze akcije i egal sve do same završnice. Dvije minute prije kraja, nakon tehničke pogreške Žganeca, rezultat je 91:91. Imala je Cedevita Junior napad za vodstvo, Luke promašuje tricu, dok na drugoj strani Luka pogađa oba bacanja za 94:97. Domaćini imaju 13 sekundi za zadnji napad ali u pet sekundi ne uspijevaju izvesti aut i Zadar dolazi na prag pobjede. Božić pogađa još dva bacanja, Bogdanović tricu za 97:99, ali ostale su samo dvije sekunde u kojima Božić zabija još dva bacanja i Zadru donosi pobjedu.

FOTO: Marin Sušić | KK Cedevita junior

Karlo Žganec i Austin Luke

Najbolji igrač utakmice bio je Luka Božić, koji je s 34 poena, 10 skokova i 7 asistencija ponovno došao na prag triple-double učinka. Po učinkovitosti blizu je bio Žganec s 18 poena, 12 skokova i 7 asistencija. U domaćoj momčadi najbolji pojedinac bio je Kevaughn Allen s 23 postignuta poena.

Danijel Jusup, trener Zadra: Utakmica je bila teška, znali smo da će biti neizvjesno, da su oni svježi, da se kod nas skupio malo akumulirani umor, nema nam ni Ramljaka. Na našu sreću uspjeli smo pobijediti, zadovoljan sam.

Karlo Žganec: Znali smo da Cedevita doma jako dobro trči i ima dobru energiju. Došli smo bez rame i malo ležerno, oni su dobili samopouzdanje i bilo je jako teško. Izvukli smo pobjedu ali moramo puno bolje od ovoga. Obrana nikako nije funkcionirala, mučili su nas sa svojom zonom, na kraju smo individualnom kvalitetom stvorili neku razliku i priveli utakmicu u svoju korist.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...