“SAMO PROMATRAČ” Adela Frank (NL) tvrdi da nije bila na prosvjedu s ustaškim znakovljem: Išla sam vidjeti da ne bi slučajno eskaliralo

Ne prestaju reakcije na prosvjed branitelja održanog ispred murala s likom vojnika s ustaškim znakovljem, no mnoge je iznenadila nazočnost predsjednice gradskog Kluba vijećnika Nezavisne liste Enija Meštrovića, Adele Frank, čija slika s druženja s HOS-ovcima ovih dana kruži društvenim mrežama.

Naime, riječ je o o prosvjedu zadarskih branitelja kojima su se pridružili i kolege iz Splita, ali i HOS-ovac Marko Skejo te dio navijača Tornada. Mirni prosvjed organiziran je protiv uklanjanja murala koji  već mjesecima izaziva političke sukobe u Gradskom vijeću, a bio je i glavni SDP-ov uvjet za podršku proračunu. Podsjetimo, predsjednik zadarske organizacije SDP-a, Daniel Radeta, od gradonačelnika Branka Dukića tražio je uklanjanje fašističkih obilježja na muralu poručujući kako ovdje nije riječ o slici hrvatskog branitelja s obzirom da na glavi ima “nacističku” kacigu te grb koji ne pripada niti jednoj službenoj oznaci branitelja ili pripadnika Hrvatske vojske.

Dolazak HOS-ovaca na ovakav prosvjed, pa čak i u odorama s natpisom “Za dom  spremni, stoga je bio očekivan, zbog čega je i dio medija izvještavao kako je Zadrom “marširala proustaška radikalna desnica”. No, mnogima nije bilo jasno što je ovdje radila nezavisna Adela Frank s obzirom da se ove povijesno-ideološke teme nikako ne uklapaju u identitet Eniove Nezavisne liste.

Na ovo pitanje, gradska vijećnica odgovara da nije sudjelovala u prosvjedu i ne podržava ustaštvo, već je tamo došla – kao promatrač.

– Nisam došla u ime kluba vijećnika, već u svoje osobno. Stajala sam s druge strane ceste i nisam im se približavala. Išla sam vidjeti koliko će ih se okupiti, kako će se sve odvijati i da ne bi slučajno eskaliralo, znači došla sam samo kao promatrač, kazala je vijećnica, ograđujući se od skupa na Bulevaru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...