NEMA ŠOLDI U VATERPOLU Goran Jovančević: “Moji igrači imaju stipendije na razini mjesečne karte za autobus!”

Vaterpolisti Zadra 1952, sutra s početkom od 18.45 sati na bazenu ŠC Višnjik – dočekuju Solaris u susretu prvog kola drugog dijela Prvenstva Hrvatske.

Trener zadarskih vaterpolista Goran Jovančević, najavio je susret sa susjedima iz Šibenika.

Naš protivnik je kvalitetniji i bolji – ali ćemo ga natjerati da ulogu favorita opravda u bazenu! Solaris ima pogon koji je profesionalan, za razliku od našeg. Igrači su im plaćeni, ali to nisu nekakve “strašne” plaće, Jovančević otkriva jesu li i igrači VK Zadar 1952 plaćeni:

Dobiju lijepu riječ i tapšanje po ramenu, budu zadovoljni onda kad odrade dobar trening i dobru utakmicu. Od Nove godine će imati stipendije – koja je na razini mjesečne karte za autobus, govori iskusni vaterpolski stručnjak i nastavlja:

Nema puno novaca u hrvatskom vaterpolu! Najbolji igrač svijeta, primjerice, ima godišnji ugovor 250 tisuća eura, a toliko zarađuje prosječan igrač engleske nogometne Premier lige, i to tjedno. U Hrvatskoj je, općenito, sport potplaćen, uključujući i KK Zadar. Htjeli bi da taj Klub bude perjanica zadarskog sporta, da se u njega ulaže deset put manje novca koji imaju drugi klubovi iz ABA lige, kao Partizan, Crvena zvezda ili Budućnost. Problem hrvatskog sporta je neimaština – tu spada i vaterpolo, ali i nogomet – osim tri-četiri kluba, zaključio je Goran Jovančević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...