NAVIJAČI TORNADA Policija otkrila još dvoje napadača na Radetu – jedan od njih 2020. priveden je zbog posjedovanja oružja i nacističke zastave

Nakon što su u utorak priveli 43-godišnjeg muškarca zbog prijetnje Danijelu Radeti, predsjedniku zadarske organizacije SDP-a, u parku na Ravnicama, zadarska policija otkrila je još dvoje počinitelja napada na Radetu koji se dogodio na njegovu radnom mjestu. Kako je Radeta kazao policiji, prišle su mu četiri nepoznate osobe od kojih ga je jedna udarila šakom u tijelo te nazvala “džukelom”. No, snimile su ih kamere na kojima se dobro vide lica počinitelja, a koje je policija sada i  identificirala.

Kako neslužbeno saznajemo u Policijskoj upavi zadarskoj, dvojica privedenih policiji su već poznati po sličnim djelima. Naime, 19. srpnja mediji su izvještavali kako je kod 19-godišnjeg navijača Tornada  policija pronašla kalašnjikov, 236 komada streljiva, lovačke patrone, “speed” te nacističku zastavu sa svastikom! Zbog nedozvoljenog držanja oružja tada je dobio kaznenu prijavu.

Oružje, droga i nacistička zastava otkriveni su  u pretrazi domova privedenih navijača Tornada, među kojima su i dvojica sada privedenih za napad na Radetu. Naime, policija je javnost 19. srpnja 2020. izvijestila kako troje privedenih iz te akcije ima 19 godina, dok su ostali u dobi od 22, 24, 27, 28, 37 i 39 godina. Prijavljeni su za prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja službene osobe, odnosno za verbalni napad na policajce tijekom privođenja, zbog čega su, dakle, policiji već poznati zbog nasilničkog ponašanja.

Grupa navijača Tornada tada je privedena na dionici između  Murvice i  Zadra nakon sukoba s navijačima splitske Torcide zbog grafita posvećenom NK Hajduk. Policija je izvijestila kako su se razbježali čim su ih vidjeli, no uhićeni su u zasjedi u predgrađu Zadra.

No, kako vidimo, i nakon ovih privođenja i kazni, dio njih opet je priveden zbog sumnji na napad na SDP-ova predsjednika u Zadru, Danijela Radetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...