MOŽE LI KK ZADAR U EUROKUP? Marin Mrduljaš Babo: “Povučeš veze, sad je tamo i Bodiroga!”

Komentator košarkaških utakmica na Sportklub TV, Marin Mrduljaš Babo, ukratko je najavio četvrtfinalni susret Kupa Krešimir Ćosić, između Splita i Zadra na Gripama 14. veljače od 20 sati.
– To je finale prije finala. Nekima nije drago što se tako dva velika kluba sastaju odmah u četvrtfinalu. Ali to i jest izazov jer to je Kup. Suština jest da se utakmice Kupa ždrijebaju te da se favoriti sastanu ranije i nemam ništa protiv toga. S obzirom na trenutnu formu – mišljenja sam da je Split u maloj prednosti. Tko pobijedi u toj utakmici, favorit je i za osvojiti Kup. Zadru ovisi hoće li se kompletirati jer znamo koliko mu znači Marko Ramljak i Luka Božić, Babo ističe kako mu je žao jer hrvatskih predstavnika nema u Europi:
Nije mi jasno zašto Zadar ne igra FIBA-inu Ligu prvaka – koje je dobro natjecanje. Iskreno, žao mi je što hrvatskih klubova već godinama nema u Europi. Shvaćam da se naši klubovi najprije moraju pojačati, ali koliko znam i HKS financira jedan dio troškova. Ide mi na živce što hrvatski klubovi igraju ABA ligu – samo da bi ostali u njoj! Zašto ne bi igrali ABA ligu s ciljem da otvore sebi put prema Europi – prema igranju, barem u Eurokupu. Može se u Eurokup ući – povučeš veze, sada je tamo i Bodiroga, to se da napraviti, Mrduljaš nastavlja o regionalnoj ligi:
Priča se da će u ABA ligu ući Dubai i Cluj. Može meni govoriti tko god što hoće – ali to nije dobro za hrvatske klubove, poručio je na kraju Marin Mrduljaš koji danas prenosi utakmicu Eurokupa, Veolia Towers Hamburg – Cedevita Olimpija.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...