IZMIŠLJENE FUNKCIJE Ivica Katić postao ravnatelj Inovativnog, pa se ukida Sektor kojem je bio na čelu

Upišete li u internetsku tražilicu “voditelj sektora za razvoj potpore poduzetništvu” neće vam izbaciti niti jednu gradsku upravu,  insituciju ili ministarstvo, osim tvrtke Inovativni Zadar u vlasništvu Grada Zadra.  Ovaj “inovativni” naziv funkcije, sve donedavno je stajao na stranicama ove gradske tvrtke, no više ga nema jer je netko, tako ispada, u Uredu gradonačelnika konačno shvatio kako je riječ o funkciji čiji je naziv potpuno besmislen.  Jer, što znači  “Sektor za razvoj potpore”? Nije sektor za razvoj poduzetništva, nego za razvoj potpore poduzetništvu!? Koja parajezična akrobacija!

Na stranicama ostalih gradova po Hrvatskoj pronašli smo sektore za razvoj, ili sektore za potporu, ali nigdje nema ovoga kakvog ima Grad Zadar – Sektora za razvoj potpore poduzetništvu.

No, ova je funkcija nebuloznog naziva dobro došla gradonačelniku Branku Dukiću kada je u kolovozu 2022. godine smijenio pročelnika za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, Ivicu Katića, te na njegovo mjesto doveo Matu Pinčića. Ostavkom direktora Inovativnog, Alana Kocipera, Dukić sada na njegovo mjesto postavlja Ivicu Katića, ali na Katićevo mjesto voditelja Sektora razvoja potpora – ne zapošljava nikog. Znači, nema Katića, nema ni “razvoja potpore”!?

Time i Dukić i Katić priznaju da je mjesto voditelja ovog sektora izmišljeno za smijenjenog pročelnika za gospodarstvo, a sada ga ukidaju  jer je Katić premješten na mjesto direktora te im voditelj sektora više ne treba. A je li uopće ikada trebao ikome osim samome Katiću?

Naime, ponukani propćenjem iz Ureda gradonačelnika o ostavci Alana Kocipera i imenovanja novog direktora,  Ivicu Katićua pitali smo tko će sada preuzeti njegov posao voditelja Sektora za razvoj potpore poduzetništvu. Katić nam je svojim odgovorom praktički priznajo ono što su svi dosad ionako znali –  nema potrebe za ovim mjestom.

– Tvrtka Inovativni Zadar d.o.o. u ovom trenutku  fokusirana je na stavljanje u punu funkciju drugog važnog objekta poduzetničke infrastrukture u gradu Zadru, Novog inkubatora na Bilom Brigu. Primarni nam je cilj useljenje budućih stanara u poslovne urede kao i popunjavanje prostora coworkinga do zadovoljavajuće razine. Nakon što inkubator Bili Brig proradi punim kapacitetom, odnosno nakon što utvrdimo obim poslova i aktivnosti koje nas očekuju u novim prostorima, možemo početi razmišljati i o eventualnim novim kadrovskim rješenjima. Hoće li ona biti unutar ili izvan tvrtke, ovisit će među ostalim, i o našim financijskim mogućnostima i kapacitetima – kaže Katić.

Iz svega se na kraju da zaključiti kako je taj famozni Sektor za razvoj potpore izmišljen za tada smijenjenog pročelnika Ivicu Katića, a sada se za njega oslobodilo mjesto ravnatelja pa taj isti Sektor više nikome ne služi. Da Kociper kojim slučajem sam nije odlučio otići na neko drugo, za njega isplativije radno mjesto, isti bi Sektor i dalje bio potreban. Koja koincidencija!?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...