FOTOGRAF I PJESNIK Fabijanićevo vrijeme od soli kao fotografski testament Pagu

Dobar vam dan dobri i loši ljudi, zdravi i zadovoljni bili.

Ako još niste pogledali knjigu “Pagradotok”, čim prije posegnite za njom. Iznimna je po svemu. Obično se knjige predstavljaju od početka, a ja s predstavljanjem ove knjige krećem od njezina kraja. S osobitim razlogom, jer je Damir Fabijanić sjajnu fotomonografiju o svom zavičajnom otoku, obilježivši je višerječitom kovanicom, okončao riječima:

–  U mozaiku trajnog iščezavajućeg ostaje povezana nit vremena od uhvaćena djelića krijeste vala do naoko vječna trajanja naborana kamena. To vrijeme, prebojano slanim dahom bure i pljuski mora, to je moje vrijeme od soli.

Na taj je način Damir Fabijanić najbolje predstavio svoju fotomonografiju, pokazavši kako je podjednako dobar pjesnik koliko i fotograf, čime ju je izvrsno usmjerio na čitanje. Knjiga je zbirka njegovih fotografskih uradaka u vremenu od gotovo pola stoljeća. Svojevrsna enciklopedija za koju autor kaže, kako je ona “fotografski testament Pagu” što doista i je. Damir Fabijanić je obiteljskim korijenima iz Paga, a rođen je u Zagrebu i tamo je ostvario životnu i umjetničku karijeru kao autor više knjiga i urednik časopisa. Posegnite za njegovom knjigom, kako biste se uvjerili  da je on velemajstor i iznimne fotografije i dobro osmišljene riječi i kako biste i preko nje upoznali nadnaravne ljepote Paga.

Zdravi i zadovoljni bili.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...